Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Merkez Bankası'nın dünkü 3 puanlık faiz artışı sonrasında gece boyu düşen dolar/TL kuru bu sabaha yükselerek başladı. Gün içerisinde 4,79 seviyesini test eden kur, Merkez Bankası'nın uzlaşmalı döviz ihale takvimini güncelleme hamlesinin ardından 4,70 civarında dalgalanıyor. Euro/TL ise 5,58 seviyesinin altında işlem görüyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları)

Merkez Bankası'nın dün akşam olağanüstü toplanarak faizde 3 puan artışa gitmesi sonrası dolarda sert düşüş görüldü.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar/TL bugün dalgalı seyrediyor. Gün içerisinde 4,79 seviyesini test eden kur Merkez Bankası'nın yeni hamlesinin ardından 4,70 civarına geriledi.

Dünkü kararın ardından dolar 4,55'in altına kadar gerilemişti. Dolar dün gün içinde 4,92'yi aşarak tüm zamanların en yüksek düzeyini görmüştü. 

Euro/TL de 5,52'nin üzerinde hareket ediyor. Euro dün 5,76'yı aşarak rekorunu tazelemişti.

MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ DÖVİZ HAMLESİ

Merkez Bankası, faiz artırım kararının ardından yeni bir hamle yaptı ve yılın kalanında döviz satım ihalelerinde tutarı artırma kararı aldı.

Banka, ikinci çeyrekte gerçekleştirilecek Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvimi güncelledi. 

Döviz satım tutarı 6,15 milyar dolardan 8 milyar dolara ulaşabilecek. 2018 boyunca döviz satım pozisyon tutarının ulaşabileceği üst sınır 10 milyar dolar olarak belirlendi.

Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları) - 1 Merkez Bankası'nın olağanüstü faiz artışıyla dolarda 30 kuruşluk gerileme görüldü.

DÜN DE FAİZİ 300 BAZ PUAN ARTIRMIŞTI

Kurdaki aşırı oynaklık sonrasında olağanüstü toplanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Geç Likidite Penceresi (GLP) borç verme faiz oranını yüzde 13,50’den 16,50’ye yükseltirken, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8'de sabit tuttu.

LONDRA'YA İKİNCİ ZİYARET: ŞİMŞEK VE ÇETİNKAYA YABANCI YATIRIMCILARLA GÖRÜŞECEK

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ekonomi zirvesinin ardından, ekonomi bürokratları bir araya gelmiş ve Londra’ya gitmişlerdi.

Bu ziyaretin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı ve Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın gelecek hafta İstanbul ve Londra'da finans kuruluşları temsilcileri ve yatırımcılarla bir araya geleceği duyuruldu.

Şimşek ve Çetinkaya, İstanbul'da 28 Mayıs Pazartesi günü finans kuruluşları temsilcileri ve yatırımcılarla görüşecek.

Daha sonra İngiltere'ye hareket edecek olan Şimşek ve Çetinkaya, 29 Mayıs Salı günü Londra'da yabancı fon yöneticileri ve iş adamlarıyla buluşacak.

MAHİR ÜNAL NTV'YE KONUŞTU: MERKEZ BANKASI'NIN DOLARA FAİZLE MÜDAHALESİ DOĞRU VE YERİNDEYDİ

ULUSLARARASI PİYASALARDA DA GERİLEDİ

Uluslararası piyasalarda dolar Fed'in çok sert olmayan son toplantı tutanakları ve Trump'ın ithal otomobillere yeni gümrük vergileri getirme tehdidinin ardından ivme kaybetti.

Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları) - 2


Dolar endeksi Fed tutanaklarının yayınlanmasından önce gördüğü beş ayın zirvesi olan 94.195 seviyesinden 93.865'e geriledi.

Euro/dolar paritesi 1,1676 ile 6,5 ayın en düşük düzeyini gördü.

Fed'in dün akşam yayınlanan son toplantı tutanaklarına göre politikayapıcıların çoğu Mayıs ayı toplantısında, ABD'nin ekonomik görünümünün bozulmadan kalması halinde, bir diğer faiz artırımının yakında gerekli olabileceğini belirtti.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ ARTIŞI HAMLESİ DOLARIN ATEŞİNİ SÖNDÜRÜR MÜ?

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • son dakika
  • Dolar
  • piyasalar
  • haber
  • Finans
  • dolar kuru
  • Londra
  • Euro
  • son dakika haber
  • Merkez Bankası
  • Döviz

Sayfa Yükleniyor...