Dolar kuru bugün ne kadar? (3 Eylül 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (3 Eylül 2021 dolar - euro fiyatları)

/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 8,31 seviyelerinden işlem görüyor.

Ağustos ayının ikinci haftasından bu yana düşüş trendinde bulunan dolar/TL, dün 8,2625 ile yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından günü de önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 8,2778'den tamamladı.

Dolar/TL, bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesi güne yükselişle başlarken, saat 09.50 itibarıyla dünkü kapanış seviyesine göre yüzde 0,4 artışla 8,3110'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre euro/TL yüzde 0,2 artışla 9,8680'den, sterlin/TL yüzde 0,4 artışla 11,4910'dan alıcı buluyor.

Dolar endeksi, dün 92,2 ile bir ayın en düşük seviyesini görürken, bugün dar bantta yatay seyrediyor. /dolar paritesi ise yaklaşık iki haftadır gözlenen yükselişini sürdürerek bugün 1,1890 seviyesini test etti.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Analistler, ABD'de istihdam piyasası gelişmelerinin para politikaları üzerinde enflasyon kadar önemli olduğuna işaret ederek, bu kapsamda bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin beklendiğini, veri öncesi döviz piyasalarındaki oynaklığın sürebileceğini söyledi.

Yurt içinde enflasyon verisinin gündemin odağında bulunduğunu belirten analistler, ayrıca küresel bazda hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin de takip edileceğini bildirdi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...