Dolar kuru bugün ne kadar? (30 Temmuz 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 30 Temmuz 2021 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (30 Temmuz 2021 dolar - euro fiyatları)

Fed'in faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının beklentilerden daha güvercin algılanması ile dün gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskı hafiflerken, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamaları dolar/TL'deki düşüşü destekledi.

ABD Doları'nın zayıflamasıyla 8,4335 ile son 6 haftanın en düşük seviyesini gören dolar/TL, bugün 8,41-8,43 civarında alıcı buluyor.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Dün 10,04'e kadar çekilen euro/TL ise 10,0680'den günü bitirmişti. /TL bugün de 10,01-10,02 seviyelerinde seyrediyor.

endeksi 4 günlük düşüşün ardından bugün yükselişe geçerken, şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,1 artışla 92 sınırının hemen altında işlem görüyor. Euro/dolar paritesi ise 1,1886 ile yatay seyrediyor.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dün enflasyon raporu sunumunda sıkı para politikasına devam edileceğini ve faizin enflasyonun üzerinde kalmaya devam edeceğini vurguladı.

Bunun yanında yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 12,2'den yüzde 14,1'e güncellediklerini duyurdu.

Uzmanlar, yeni tip corona virüs salgınında delta varyantına ilişkin endişelerin yatırımcıların odağında bulunduğunu belirterek, bugün Almanya ve Euro Bölgesi'nde büyüme ile ABD'de kişisel gelir ve harcamalar başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildirdi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...