Dolar kuru bugün ne kadar? (7 Mart 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (7 Mart 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 5,42 seviyesinden alıcı buluyor.

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentiler doğrultusunda faizlerde değişikliğe gitmemesine karşın yükseliş eğilimini sürdüren dolar/TL, günü yüzde 0,85 artışla 5,4339'dan tamamladı. 

Euro/TL de 6,12 civarında seyrediyor.

VİDEO: FİYATLAR DÜŞMEDEN ENFLASYON DÜŞER Mİ?

AVRUPA MERKEZ BANKASI, FAİZ ORANLARINI DEĞİŞTİRMEDİ

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

ECB'den yapılan açıklamada, Yönetim Konseyi'nin, bugünkü toplantısında, faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldığı, politika faizinin sıfır, mevduat faizinin yüzde eksi 0,40 ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, faiz oranlarının, en azından 2019 sonuna kadar ve enflasyon hedefi olan yüzde 2 doğrultusunda gerektiği sürece mevcut seviyelerde kalmasının beklendiği kaydedildi.

YENİ TLTRO PROGRAMI 

Beklentilere paralel faiz adımı atmayan ECB, yeni bir Uzun Vadeli Refinansman İşlemleri (TLTRO) programı başlattı. Banka, "Önceki TLTRO programında olduğu gibi TLTRO-3 de kredi şartlarının olumlu olmaya devam etmesi için oluşturuldu" açıklamasını yaptı.

Yeni TLTRO Eylül 2019'da başlayıp Mart 2021'de sona erecek.

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,50'nin önemli direnç konumuna geldiğini ifade eden uzmanlar, bu seviyenin üzerinde kapanışlar gerçekleşmemesi durumunda tekrar 5,30 seviyesinin gündeme gelebileceğini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...