Dolar ne kadar? (12 Şubat 2018 dolar fiyatları)

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,81 civarında işlem görüyor.

Dolar ne kadar? (12 Şubat 2018 dolar fiyatları)

ABD faizlerindeki hızlı yükseliş ve dolardaki değer kazancı geçen hafta yükselen dolar/TL'de yeni haftanın ilk gününde hafif düşüş görüldü.

Dolar/TL bankalararası piyasada 3,81 civarında hareket ediyor. Euro/TL de 4,68 seviyesinden işlem görüyor.

ABD hisse senedi piyasalarındaki satışlar, ABD faizleri ve dolar başta olmak üzere küresel gelişmelerin TL üzerinde belirleyici olmayı sürdürmesi bekleniyor. Jeopolitik gelişmeler de yakından izleniyor.

Analistler, ABD'de genel olarak pozitif gelen makro ekonomik verilere karşın, bütçe ile ilgili gelişmeler ve ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizliklerin tekrar konuşulmaya başlamasının etkisiyle dolar kurunun dalgalı bir seyir izlediğini belirtiyor.

Haftanın en önemli gündem maddesi çarşamba günü açıklanacak ABD TÜFE verisi olacak. Veri, küresel piyasalarda keskin satışlara yol açan enflasyondaki artışın hız kazandığı ve faizlerin hızla artacağı kaygılarının geçerli olup olmadığını teyit edecek.

ABD enflasyon riskiyle küresel güvenin zedelenmesine bağlı olarak global piyasalarda geçen hafta panik satışları ve sert hareketler gözlenmişti.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 3,8030 seviyesinin altına gerilemesi durumunda düşüşün ivme kazanabileceğine değinerek, 3,7550'nin gündeme gelebileceğini, olası yükselişlerde ise 3,85'in direnç konumuna geldiğini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...