Japon otellerinden dövmeli müşterilere ilginç yasak

Japon hükümetinin yaptırdığı bir ankete göre, ülkedeki otellerin büyük çoğunluğu vücudunda dövmesi olan müşterilerinin halka açık sauna ve termal havuzlara girmesine izin vermiyor.

Japon otellerinden dövmeli müşterilere ilginç yasak

Japon Turizm Ajansı’nın yılda 20 milyon ziyaretçi hedefi olan ülkede yaptığı ankete göre; Japon termal havuzlarına ve halk hamamlarına ilgi gösteren dövmeli yabancı ziyaretçilerin karşılarına bir engel çıkıyor.

Japonya’daki otel ve benzeri işletmelerin yüzde 56’sı dövmeli müşterilerin halka açık hamam ve saunalara girmesine kesinlikle izin vermezken, yüzde 31’i buna karşı olduklarını belirtiyor ve sadece yüzde 13’ü dövmenin görünmeyen bir yerde olması gibi bazı kurallara uyması halinde izin veriyor.

Bu konu Japonya’da ilk olarak 2013 yılında Yeni Zelanda’nın Maori ırkından gelen bir kadının yüzündeki geleneksel dövmelerden dolayı halk hamamına alınmamasıyla gündeme gelmişti.

Bu yasağın asıl amacının organize suç çetelerinin kendilerine ait dövmeleri olması ve bu gibi kişilerin tesisteki halka açık yerlere alınmayarak güvenli alan oluşturulması olduğu belirtiliyor.

EJDERHA DÖVMELİ ÖRGÜT: YAKUZA

Organize suç çetelerinden kasıt; muhtemelen dünyanın en acımasız örgütlerinden Japon Yakuza mafyası.

Japon otellerinden dövmeli müşterilere ilginç yasak - 1

YAKUZA NEDİR?

Japonya’da 300 yıllık bir geçmişe sahip olan Yakuza mafyası, dünyanın en kuvvetli organize suç örgütleri arasında yer alıyor. Katı kuralları ve organize yapılarıyla tanınan örgütün aktif 102 bin 400 üyesi bulunuyor.

Japon otellerinden dövmeli müşterilere ilginç yasak - 2

Yamauchi-gumi, Sumiyoshi-kai, İnagawa-kai ve Kodo-kai adında 4 ayrı fraksiyonu olan Yakuza mafyası Japonya’daki tüm kentlerde aktif olarak faaliyet gösteriyor. Raporlara göre belediye başkanlarının arkasındaki isim olan bu mafya grubu her bir kenti istediği gibi yönetiyor.

Yakuza’ların en büyük özelliği ise vücutlarında taşıdıkları dev ejderha dövmeleri. Üyelerinden birinin hata yapması sonucunda hataya neden olanın bir parmağı, “örgüte bağlılık” göstergesi olarak feda ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...