Dünya devi otelciler Türkiye'yi izliyor

Bacasız sanayi denilen otel yatırımları yeniden ön plana çıkıyor. Turizmde dünya çapında söz sahibi olan oteller zinciri işleten firmalar gözlerini Türkiye'nin üzerine çevirmiş durumda.

Dünya devi otelciler Türkiye'yi izliyor

Dünya Turizm Profesyonelleri Derneği (Skal International) Dünya Başkanı Hülya Aslantaş yaşanan krize rağmen turist sayısının arttığını belirtti. Krizin etkileri azaldıkça seyahat edenlerin çoğalacağına dikkat çeken Aslantaş, ''Önümüzdeki yıl seyahat eden insan sayısı 1,5 milyara çıkacak. Bu da otel yatırımlarının artması anlamına geliyor. Akıllı davranıp bu yatırımları iyi yönlendirmeliyiz'' dedi.

Aslantaş, şu anda ülkemiz girmeyen bütün büyük otel zincirlerinin Türkiye'yi çok yakından incelediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünya devleri ülkemizde yeni yatırım ortakları arayışına girdi. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Elimizdeki arsa potansiyelini değerlendirmek bizi dünya liginde üst sıralara taşıyacak, krizden çıkmamıza da yardımcı olacaktır. Yapılan yatırımlar istihdam da sağlayacağı için getirisi çok yatırımlardır.”

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...