Efes'ten Rusya için dev adım

Anadolu Efes ve Anadolu Grubu'nun, SABMiller ile nihai satın alım anlaşması imzaladığı açıklandı.

Efes'ten Rusya için dev adım

Anadolu Efes, ana hissedarlarının oluşturduğu Anadolu Grubu ile birlikte SABMiller ile işbirliğine yönelik geçen yıl imzaladığı ön anlaşmanın ardından nihai anlaşmanın bugün imzalandığını açıkladı.

Anadolu Efes, Ekim ayında Anadolu Grubu ile birlikte Türkiye, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Orta Asya ve Orta Doğu'da stratejik işbirliği yapmak üzere SABMiller ile Ekim 2011'de ön anlaşma imzalamıştı.

Anadolu Efes ve Anadolu Grubu'nu oluşturan Yazıcılar Holding , Özilhan Sınai Yatırım ve Anadolu Endüstri Holding'in SABMiller ile yaptığı ön anlaşma kapsamında; Anadolu Efes'in iki grubun da bölgedeki yatırımlarını yürüteceği, SABMiller'ın da Rusya ve Ukrayna'daki tüm bira faaliyetlerini Anadolu Efes'e 1.9 milyar dolar üzerinden transfer edeceği açıklanmıştı.

İşbirliği kapsamında yapılacak işlemlerin tamamlanmasının düzenleyici kurumlardan alınan izne bağlı olduğu belirtilirken Anadolu Efes, söz konusu ön anlaşmayla ilgili Rekabet Kurumu'nun yanı sıra, Ukrayna ve Belarus'ta da gerekli rekabet başvurularını Aralık ayında yapmıştı.

Daha önce yapılan açıklamalara göre, Anadolu Efes, SABMiller'ın Rusya ve Ukrayna'daki bira faaliyetlerini Hollanda'daki iştiraki EBI ve EBI'nin Almanya'daki iştiraki Euro- Asien Brauereien Holding vasıtasıyla alacak. Söz konusu işlem için, iki iştirakte sermaye artışına gidilecek ve buradan sağlanacak kaynak SABMiller'ın faaliyetlerinin satın alınmasında kullanılacak.

Rusya ve Ukrayna faaliyetlerinin devri karşılığı SABMiller'ın edinimleri de Anadolu Efes'te mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak yapılacak olan sermaye artışına katılımda kullanılacak.

Sayfa Yükleniyor...