Ergün: IMF anlaşması bir haftaya netleşir

Sanayi Bakanı Ergün IMF ile yeni anlaşmanın çerçevesinin bir haftaya kadar netleşeceğini söyledi.

Ergün: IMF anlaşması bir haftaya netleşir

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma yakınlaşıyor.

NTV/CNBC-e ortak yayınına katılan Sanayi Bakanı Nihat Ergün, IMF ile görüşmelerde gelinen noktayı değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamalarını hatırlatan Ergün, "Bu açıklamalar çerçevesinde kısa zaman içinde belki 1 hafta içinde IMF ile tam bir mutabakatın ortaya konulabileceğini ve yeni anlaşmanın şartlarının kamuoyu tarafından da bilineceğini görüyoruz'' dedi.

Ergün, Türkiye ile IMF ilişkilerinde eskiden olduğu gibi çok katı anlaşmaların gündeme gelmeyebileceğini, daha esnek anlaşmaların söz konusu olabileceğini söyledi.

Her zaman parasal yönü çok güçlü olan anlaşmaların beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Ergün, Türkiye ekonomisinin uluslararası sistemle bir bütün halinde yürüdüğünü, bu açıdan bakıldığında ''uluslararası aktörlerinin Türkiye ekonomisiyle ilgili güven artırıcı bir önlem olarak görebileceği türde'' anlaşmaların da söz konusu olabileceğine işaret etti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı, ''O açıdan Türkiye IMF ilişkileri ve yeni anlaşmanın çerçevesini zannedersem 1 hafta 10 gün içinde görme imkanımız olacaktır'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, IMF ile sürdürülen görüşmeler konusunda, ''IMF ile olan görüşmeler büyük ölçüde, şu anda aşılmış noktada. Gün, hafta içinde bu iş çözülür" demişti.

SEBZE-MEYVE YÜZDE 20 UCUZLUYOR
Yeni hal yasasıyla ilgili görüşlerini de belirten Ergün, yasanın sebze-meyve fiyatlarını yüzde 20 ile 25 arasında ucuzlatacağını söyledi.

Ergün, Meclis alt komisyonundaki görüşmeleri devam eden düzenlemeyle, mevsimsel etkiler dışında sebze ve meyve fiyatlarının fiyatını arttıran unsurların ortadan kaldırılacağını söyledi.

Tasarının sebze-meyve ticaretine rekabetçi bir yapı getireceğini, komisyonları düşüreceğini ve kayıtdışılığı önleyeceğini belirten Ergün, böylelikle fiyatların da düşeceğini anlattı.

Sayfa Yükleniyor...