Erkenci eriğin kilosu 200 TL

Türkiye'nin önemli erik üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde, örtü altında hasat edilen eriğin kilogramı 200 liraya satılıyor.

Erkenci eriğin kilosu 200 TL

Silifke ilçesine bağlı Göksu Vadisi köylerinde örtü altında yetiştirilen eriğin kilogramı 200 liradan alıcı buldu.

2 dönümlük serada hasadı yapılan erik, 100 gramlık kaselere konularak İstanbul'a gönderildi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, hasadın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin Silifke'de üretildiğini söyledi.

Açık alanda ilk erik hasadının nisan ayında yapılacağını belirten Göktaş, ''Örtü altına alınan bahçelerde ise ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatların yüksek olması hem üreticilerimizi hem de bizi sevindiriyor. Şu an için eriğin kilogramını 200 liradan İstanbul'a gönderiyoruz'' dedi.

Göktaş fiyatın yüksek olması ve tam olgunlaşmaması nedeniyle tadımlık olarak az miktarda toplanan eriği 100 gramlık kaselerde İstanbul'a gönderdiklerini vurguladı.”

İlçede bu yıl 800 dönüm araziden 8 bin ton erik hasadının yapılmasının planlandığını dile getiren Göktaş, Türkiye genelinde yıllık 15 bin ton erik üretimi gerçekleştirildiğine dikkati çekti ve  Silifke'nin de Türkiye'deki önemli erik üretim merkezlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Göksu Vadisi'nin Türkiye'nin en doğal ortamlarından birisi olduğunu ifade eden Göktaş, ''Bölge, mikro klima özelliğe sahip. Bu nedenle burada yetişen ürünlerin ayrı bir aroması ve görünümü var''ded

Sayfa Yükleniyor...