Ev alımında yeni dönem

Başbakan Yardımcısı Canikli, bir konutun belirli metrekaresinin alınmasına imkan tanıyan gayrimenkul sertifikasıyla ilgili düzenlemenin Resmi Gazete'ye gönderildiğini açıkladı.

Ev alımında yeni dönem

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Faiz içermeyen finans unsurlarını geliştiriyoruz'' diyen Canikli, ''Gayrimenkul sertifikası ihraç edilecek. Düzenleme, Resmi Gazete'ye gönderildi. Yatırımcı, yatırım karşılığında metrekare bazında sertifika ihraç edebilecek. Herkes bir konut alamayabilir ama bu sayede her bir metrekare için bir sertifika üretilmiş olacak'' açıklamasını yaptı.

GAYRİMENKUL SERTİFİKASI NEDİR?

Gayrimenkul sertifikası bir gayrimenkul projesini gerçekleştirmeyi üstlenenler tarafından, gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç edilen menkul kıymetleri oluşturuyor.

Gayrimenkul sertifikası, bir konutun tamamı yerine belirli metrekaresinin alımına imkan tanıyor. Böylece yatırımcı evin tamamına yatırım yapmak yerine bir bölümüne para verebiliyor.

"YATIRIMCININ MALİYETLERİNİ AZALTMAK HEDEFİMİZ"

Canikli, Ekonomik Müjdeler Paketi'ne ilişkin ise "Yatırımcının maliyetlerini azaltmak hedefimiz. Bu da harç ve damga vergilerinin kaldırılmasıyla sağlanıyor. Bu yıllık 750 milyon liralık kaynağın yatırımcıya aktarılması anlamına geliyor" dedi.

"ÜCRETSİZ KONUT DİYE BİR UYGULAMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Canikli, Suriyeli sığınmacılara TOKİ'den ev imkanı sağlanması konusunda "Bedava konut yok. Ücretsiz konut diye bir uygulama söz konusu değil. Sadece, vatandaşlarımıza yaptığımız gibi uzun vadeli ödeme imkanı sunuluyor. Onun dışında başka bir şey yok" şeklinde konuştu.

''KARA PARAYA KAPALIYIZ''

Nurettin Canikli yurt dışındaki varlıkların Türkiye'ye getirilmesi konusunda da ''Kara parayı Türkiye'ye sokmayacağız. Onda kararlıyız. Kara paraya kapalıyız. Temiz parayı Türkiye'ye çekmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ HENDEĞE GÖMÜLDÜ"

Canikli, terörle mücadele konusuna da değinerek, "Hem terör örgütü, hem de arkalarındaki güç hendeğe gömülmüştür. Şu anda yürütülen mücadele, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 1980'li yıllardan beri sürdürdüğü o mücadeleden farklı bir mücadeledir. O klasik terörle mücadele tanımının içerisine sığmayacak, onun çok ötesinde bir mücadele. Hatta Türkiye açısından bir yeniden istiklal mücadelesi olarak bile tanımlanabilir" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...