2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım maaşında yeni zamlı tutar belirlendi

Evde bakım maaşında yeni tutar, 2023 memur ve emekli maaşı zammı sonrasında güncellendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine sağlanan evde bakım maaşı ücreti için zamlı tutar belli oldu. Peki, 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu?

2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım maaşında yeni zamlı tutar belirlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan evde maaşı ücreti için yeni tutar belli oldu. Memur ve emekli maaşlarına gelen yüzde 30'luk zam artışının ardından evde bakım ödeneklerinde de değişiklik yaşanacak. Peki, evde bakım maaşı ne kadar oldu?

2023 MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU

Memur ve memur emeklileri ocakta yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,48 zam almaya hak kazandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilerin refah payı eklenerek yüzde 25 zam alacağını açıklamıştı. Erdoğan son açıklamasında rakamı yüzde 30'a çıkardı.

Böylece memur ve memur emeklileri 13,52, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 14,60 puan ek zam alacak.

2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım maaşında yeni zamlı tutar belirlendi - 1

2023 EVDE MAAŞI NE KADAR OLDU?

2023 memur ve emekli maaş oranlarının belli olmasıyla birlikte, memur maaş katsayısına göre belirlenen evde bakım maaşlarında da artış yaşanacak.

Buna göre; 2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı 2023 yılında yeni tam tutarıyla birlikte 4 bin 336 TL olarak ödenecek.

EVDE BAKIM MAAŞI ORANI NASIL BELİRLENİYOR?

Devletin yaptığı çeşitli sosyal ödemeler de yılda iki kez artırılıyor. Buna göre engelli maaşı, evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı gibi ödemeler de ocak ayından itibaren zamlı olarak ödenecek.

Bu ödenekler memur maaş katsayısına gelen zam kadar artıyor. Bu katsayı artışı da memur ve memur emeklilerine yapılan zam kadar oluyor.

Sayfa Yükleniyor...