Fenerbahçe borsanın da lideri

Şampiyonluk yarışında bir adım öne geçen Fenerbahçe, borsada da doludizgin gidiyor. Fenerbahçe hisseleri son bir haftada yüzde 82 değer kazandı.

Fenerbahçe borsanın da lideri

Turkcell Süper Lig'de ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluk yarışı kızıştı.

Bursaspor'dan liderliği alan Fenerbahçe borsada da yatırımcıların yüzünü güldürüyor. Haftanın ilk işlem gününde Fenerbahçe hisselerinde yüzde 22.3 artış yaşandı.

Cuma günü 74 liradan kapanan hisseler bugün 90.5 liraya kadar yükseldi. Yüzde 1.2 artışın olduğu borsada Fenerbahçe en çok artan ve en çok işlem gören hisse oldu. Fenerbahçe'nin piyasa değeri de 1.5 milyar doları aştı.

Fenerbahçe hisselerinin son üç aylık seyrine bakıldığında sıçramanın Beşiktaş derbisinden sonra başladığı gözleniyor.

Derbi öncesi 47-53 lira bandında hareket eden hisseler, Fenerbahçe'nin bu maçı kazanmasıyla adeta coştu. Derbi öncesi 49.50 lira olan Fenerbahçe hisselerinde 19 Nisan'dan bu yana yüzde 82'lik bir artış yaşandı.

GALATARASAY HİSSELERİ TEPETAKLAK
Bursaspor'la berabere kalarak şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Galatasaray bugün en çok kaybeden beşinci hisse durumunda.

Haftaya 171 liradan başlayan hisseler 162 dolara geriledi ve kayıp yüzde 5.26 oldu. Galatasaray'ın piyasa değeri 235.7 milyon dolar düzeyinde.

BEŞİKTAŞ BORSADA DA KAYIPLARDA
Haftalardır puan kaybeden ve ligde şansı kalmayan Beşiktaş hisselerinde de düşüş görüldü. Yüzde 2.8 azalan hisseler 4.06 liraya geriledi. Beşiktaş'ın piyasa değeri 110 milyon dolar düzeyinde bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...