Finans sektöründe üç kâr, bir zarar

BNP Paribas, Münich Re ve Zurich Financial, üçüncü çeyrekte kârını yükseltirken, Commerzbank 1,06 milyar Euro zarar etti.

Fransız BNP Paribas, üçüncü çeyrekte kârını beklentilerin üzerinde yüzde 45 artırdı.

Euro Bölgesi'nin en büyük bankacılık grubu BNP Paribas, Temmuz-Eylül döneminde kârının geçen yıl aynı döneme göre yüzde 45 artarak, 901 milyon Euro'dan 1,3 milyar Euro'ya çıktığını açıkladı.

BNP Paribas'ın yatırım bankacılığı bölümünün gelirleri aynı çeyrekte yüzde 43 artışla 2,93 milyar Euro'ya ve bireysel bankacılık bölümünü gelirleri ise yüzde 5 yükselişle 4,58 milyar Euro oldu.

COMMERZBANK
Alman Commerzbank'ın üçüncü çeyrekte zararı, şirketin finansal krizden sonra yeniden yapılanması devam ettiği için arttı.

Frankfurt merkezli Commerzbank, geçen yıl Temmuz-Eylül döneminde 285 milyon Euro olan zararının bu yıl aynı dönemde neredeyse dört kat artarak, 1,06 milyar Euro'ya çıktığını açıkladı.

Şirketin aynı çeyrekte net faiz geliri ise 1,21 milyar Euro'dan 1,77 milyar Euro'ya çıktı.

ZURİCH FİNANCİAL
İsviçreli sigorta şirketi Zurich Financial'ın üçüncü çeyrek kârı, geçen yıl aynı çeyreğe göre altı kat arttı.

Şirket, geçen yıl üçüncü çeyrekte 154 milyon dolar olan kârının, bu yıl aynı çeyrekte 909 milyon dolara çıktığını açıkladı. Şirket, 27 çeyrektir kâr ettiğini bildirdi.

Zurich Financial, kârının artmasında finansal piyasalardaki düzelme ve son zamanlarda yaptığı şirket satın almaların etkisi olduğunu belirtti.

MUNİCH RE
Alman Münich Re, üçüncü çeyrekte 644 milyon Euro kâr etti. Brüt yazılan primler bakımından dünyanın en büyük reasürans şirketi Münich Re, Eylül-Temmuz döneminde 644 milyon Euro kâr ettiğini açıkladı. Şirket,

geçen yıl aynı dönemde 3 milyon Euro'dan fazla zarar etmişti. Şirketin geçen yıl aynı çeyrekte 9,3 milyar Euro olan brüt yazılan primleri bu yıl aynı çeyrekte ise yüzde 12'lik artışla 10,4 milyar Euro ulaştı.

Bu yılın tamamında 2,2 ila 2,5 milyar Euro kâr etmeyi beklediğini bildiren şirketin, geçen yıl Ocak-Eylül döneminde 1,4 milyar Euro olan net kârı ise bu yıl aynı dönemde 1,8 milyar Euro'ya çıktı.

Sayfa Yükleniyor...