Finansbank halka arz için koşullara bakacak

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Aras, NBG'nin Finansbank'ta yüzde 25'e kadar halka arz isteğinin devam ettiğini, piyasa koşulları belirleyici olacağını söyledi.

Finansbank halka arz için koşullara bakacak

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, bankanın ana ortağı ve Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece'in bankada yüzde 25'e kadar halka arz isteğinin devam ettiğini belirterek, bunun için piyasanın iyi bir noktaya gelmesinin beklendiğini söyledi.

Aras, Finansbank ile ilgili çıkan satış haberlerine yönelik olarak da "Bir bankanın satışı kapalı kapılar altında olamaz. Halka açık bankalarız" dedi.

Yunanistan'ın en büyük bankası NBG, ana hissedarı olduğu Finansbank'ta yüzde 20 hissenin satışını piyasa şartları uygun olduğunda gerçekleştirmeyi planladığını açıklamıştı.

Finansbank'ın Erzurum'da gerçekleştirdiği çağrı merkezi açılış töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aras, "NBG'nin şu an için yüzde 25 halka açılma isteği devam ediyor. Ama piyasanın daha iyi bir noktaya gelmesi durumunda yapılacak bir iş. Yunanistan'da çok ciddi bir borç yapılandırması oldu. Bunun sonucunda da bankaların sermayelerini güçlendirmesi yönünde çalışmalar olacak. Bunun sonucunda bir takım kararlar olabilir. Bunun sonucunda piyasa koşulları uygun olduğu taktirde bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

Dünyadaki ve Avrupa'daki kriz nedeniyle bazı bankaların Türkiye'deki iştiraklerini satma yoluna gidebileceğini ifade eden Aras, "Yunanistan'da çok ciddi bir borç yapılandırması oldu. Bunun sonucunda da bankaların sermayelerini güçlendirmesi yönünde çalışmalar olacak. Bunun sonucunda bir takım kararlar olabilir. Ama şu anki açıklama yüzde 25'lik kısmın halka açılması isteğinin olması yönünde. Bankaların sermayesinin güçlendirilmesi söz konusu olacak" diye konuştu.

Halka arz yapıldığı taktirde yaratılacak fonların büyük bir kısmının yine Türkiye'de kalacağına dikkat çeken Aras, bunun bankanın sermayesine ilave edileceğini kaydetti.

Finansbank'ın 2011 yılını en yüksek sermaye yeterlilik rasyosuna sahip banka olarak kapattığını da ifade eden Aras, bunun da ileriye dönük büyüme planlarında bankanın sermaye sıkıntısının olmadığını gösterdiğini belirtti. Finansbank'ın konsolide sermaye yeterlilik rasyosu geçen yıl sonunda yüzde 17.6 oldu.

FİNANS EMEKLİLİK SATIŞI YAZA KADAR SONUÇLANIR
Aras, Finans Emeklilik'in satışı konusunda da ciddi bağlayıcı teklifler aldıklarını belirterek, "Yaza kadar sonuçlanmasını bekliyoruz. Tasarruf açısından da bir takım teşviklerin gelmesini, bunun da bireysel emekliliği destekleyeceğini bekliyoruz. Bireysel emeklilikte vergi konularında bir takım değişiklikleri getirildiği taktirde bunun olumlu sonuçları olabilir. Bireysel emekliliğin satışı sürecindeyiz, bu da değerlemeyi artıracaktır tabi ki" dedi.

Sigortanın asli işleri olmadığına dikkat çeken Aras, amaçlarının satışı, dünya çapında büyük bir sigorta şirketine gerçekleştirmek ve uzun vadeli işbirliği yapmak olduğunu belirtti.

Sayfa Yükleniyor...