Formula 1 pisti eski bankacının

Formula 1 pisti işletme hakkı ihalesini kazanan İstanbul MC Yarış Sporları A.Ş’nin eski bankacı Sinan Akiman’a ait olduğu ortaya çıktı.

Formula 1 pisti eski bankacının

İstanbul Ticaret Odası Formula 1 pisti işletme hakkı ihalesini bugün Eminönü Merkez Bina’da düzenledi.

5 firmanın katıldığı açık artırmada en yüksek teklifi 9.1 milyon lira ile İstanbul MC Yarış Sporları LTD Şirketi kazandı.

Şirketin eski bankacı Sinan Akiman tarafından ihaleye girmek üzere geçtiğimiz Ocak ayında kurulduğu öğrenildi. Akiman, Garanti portföy genel müdür yardımcılığı ve Garanti Bankası hazine direktörlüğü görevlerinde bulunmuştu.

CNBC-e’ye konuşan Akiman, pisti sadece Formula 1 değil, dünyanın önde gelen motorsiklet ve araba yarışlarına açmayı planladıklarını söyledi. Formula 1 konusunda hükümetle beraber ilerleyeceklerini kaydeden Akiman, “Dünyaca ünlü yarışların Türkiye bacağının yapılması için her türlü teşebbüste bulunacağız. Kendi federasyonlarımızın yarışlarına da ev sahipliği yapmak istiyoruz” dedi.

Düşük fiyat politikası uygulayacaklarını belirten Akiman, pistin boş olduğu durumlarda vatandaşların kullanımına açacaklarını söyledi.

Akiman, vatandaşların cüzi bir bedelle, belirli bir süre için kendi araçlarıyla pisti kiralayabileceklerini kaydetti.

İstanbul MC Yarış Sporları A.Ş’nin finansmanı İngiliz merkezli Ashmore Grup olduğu belirtiliyor. 36.3 milyar dolarlık bir fon yöneten Ashmore Türkiye’nin önde gelen elektrikli ev eşyası üreticisi yüzde 49’una ortak olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...