Fotokopi devinden 6.4 milyar dolarlık alım

Xerox, Affiliated Computer Services'i nakit ve hisse senedi karşılığı 6.4 milyar dolara satın alacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük dijital baskı ve evrak yönetimi hizmetleri sağlayıcısı Xerox, Affiliated Computer'ı 6,4 milyar dolara satın alacak.

Anlaşmayla, Xerox her Affiliated Computer hissesi için 63.11 dolar ödeyecek. Oluşturulacak 22 milyar dolarlık kaynakla bilgi teknolojisi ve Affiliated'dan gelen unsurlarla baskı ve kopyalama servisleri birleştirilecek.

Xerox CEO'su Ursula Burns, Affiliated Computer'ın satın alınmasının, şirketin faaliyetlerinin geliştirilmesini, daha güçlü gelir elde edilmesini ve karın büyümesini sağlayacağını söyledi.

Xerox, satın almanın gelecek yıl servis gelirlerinin üçe katlanarak 10 milyar dolara çıkmasını sağlayacağını tahmin ediyor.

Affiliated Computer hissedarları, hisse başına nakit olarak 18.60 dolar, buna ek olarak sahip oldukları her Affiliated hissesi karşılığı 4.935 Xerox hissesi alacak.

Xerox, Affiliated'ın 2 milyar dolarlık borcunu üstlenecek ve Affiliated Computer'ın B Sınıfı hisse sahipleri için 300 milyon dolarlık değiştirilebilir imtiyazlı hisse senedi çıkaracak.

Sayfa Yükleniyor...