GameStop'u Robinhood durduramadı: Bir haftada yüzde 2 bin artış

Pandemi sebebiyle oyun pazarının büyümesiyle kadameli olarak artan daha sonra Reddit kullanıcılarının kollektif tavrıyla son altı ayda yüzde 8 bin artış yakalayan video oyun satıcısı Game Stop hisseleri geçtiğimiz günlerde, kullanıcıların piyasa manipülasyonu yaptığı gerekçesiyle, daha çok küçük yatırımcının işlem yaptığı Robinhood ve Webull’da yasaklanmıştı. Robinhood’un işlem kısıtlamasını kaldırmasının ardından GameStop hisseleri Cuma günü yüzde 114’e kadar arttı. Son artışlarla şirket hisselerinin son bir haftadaki artışı yüzde 2 bin oldu.

GameStop'u Robinhood durduramadı: Bir haftada yüzde 2 bin artış

Son altı ayda yaklaşık yüzde 8 bin artış gösteren oyun ürünleri satıcısı GameStop hisseleri, geçtiğimiz gün daha küçük yatırımcıların ve al-satçıların işlem yaptığı Robinhood ve Webull platformlarında yasaklanmıştı.

Şirketin hisselerindeki işlem yasağının ardından Reddit kullanıcıları duruma büyük tepki göstermiş, şirketin hisseleri açıldığı gibi tekrar alım yapmak üzere konu başlıkları ve yorumlar yazmışlardı.

GameStop hisseleri üzerindeki yasağın kalkmasının ardından Cuma günü şirket hisseleri yüzde 114 artış gösterdi. Daha sonra yapılan kar satışları sonrası ise şirket günü yüzde 68 artışla kapadı.

2021 ARTIŞI YÜZDE BİN 800

Reddit’in forumu olan WallStreetbets’de organize olan küçük yatırımcılar fonların açığa satış yaptığı şirketlerin hisselerini toplayarak fonları zarara uğratma amacı güdüyor. Şu ana kadar bu savaşın odağında yer alan GameStop hisseleri, Robinhood ve Webull platformlarında yasaklandıktan sonra yüzde 44'lük düşüş göstermesine rağmen 2021’in başından bugüne kadar 17 dolardan 325 dolara çıkarak yüzde bin 800 artış gösterdi.

GameStop'u Robinhood durduramadı: Bir haftada yüzde 2 bin artış - 1

‘Reddit hisseleri’ olarak tabir edilen GameStop hisselerindeki ile birlikte AMC ve Blackberry hisselerinde de işlemler durdurulmuştu. Onların üzerindeki yasak kalktığında da, Blackberry hisseleri yüzde 12, AMC ise yüzde 53 yükseldi.

ÇİN’Lİ İŞ ADAMINDAN 1 MİLYON DOLARLIK DESTEK

WallStreetbets’teki kollektif tavra iş adamlarının desteği de artarak devam ediyor. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, “GameStonk” (Oyun Karı) şeklinde paylaşımda bulunarak şirketin artışına dikkat çekmiş, desteğini belirtmişti.

Geçtiğimiz gün de Çin'in Snapchat'i olarak bilinen Peiwo ile kripto para platformu TRON'un kurucusu olan girişimci Justin Sun dün yaşananlar üzerine 1 milyon dolarlık GameStop hissesi alacağını açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...