Garanti'den 3.1 milyar lira kâr

Garanti Bankası 2009’da, 116 milyar TL konsolide aktif büyüklüğe, 3 milyar 100 milyon TL konsolide net kâra ulaştı.

Garanti'den 3.1 milyar lira kâr

Garanti Bankası, 31 Aralık 2009 tarihli konsolide finansal tablolarını açıkladı. 2009 yılında bankanın konsolide net kârı 3 milyar 99 milyon 601 bin TL’ye ulaştı.

Garanti’nin konsolide aktif büyüklüğü 116 milyar 334 milyon 466 bin TL seviyesine çıkarken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığı destek, 68 milyar 590 milyon 103 bin TL oldu. Bankanın özsermaye kârlılığı yüzde 27, aktif kârlılığı ise yüzde 2.9 seviyesinde gerçekleşti.

Genel Müdür Ergun Özen, “Garanti Bankası olarak, doğru zamanda ve doğru şekilde yapılandırdığımız likit, sağlam ve dengeli bilanço yapımız ve güçlü özkaynaklarımızla, bu zorlu yılı çok iyi geçirdik. Global krizin şiddetlendiği anlarda bile ülke ekonomisine güvenimizi yitirmedik, ekonomiye desteğimizi kesmedik. Bu dönemde Türkiye’nin en çok kredi kullandıran bankası olma özelliğimizi korumakla gurur duyuyoruz. Çünkü her zaman müşterilerimizin yanında olduk. Gelişmiş risk yönetimi sistemimiz ve operasyonel verimlilik anlayışımız, hem kredi kullandırma performansımızın, hem de her koşula daima hazırlıklı olabilmemizin en önemli teminatı. Bu anlayışla, Garanti Bankası olarak zor günlerden, güçlenerek; pazar payımızı artırarak çıktık” dedi.

1 MİLYON KİŞİ DAHA GARANTİ'Yİ TERCİH ETTİ
Daha iyi hizmet sunmak ve Garanti farkını daha çok kişiye yaşatmak için yatırımlarına devam ettiklerini belirten Özen, “2009’da 67 yeni şube açarak yaklaşık 800 şubeye, Garanti ailesini büyüterek 17 bine yakın kişiye ulaştık. 360 bin POS terminalimizle Türkiye’nin en geniş üye işyeri ağına sahibiz, 8 milyona yakın kredi kartıyla plastik ve toplam kart sayısında lider konumdayız. İnternet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilen tüm finansal işlemlerde www.garanti.com.tr’nin pazar payı yüzde 40’a ulaştı. 3 bine yakın ATM’den oluşan güçlü bir alternatif dağıtım ağını yönetiyoruz. Tüm yatırımlarımız sonucunda 2009’da 1 milyon kişi daha Garanti’yi tercih etti. Müşterilerimizle gerçekleştirdiğimiz sürekli ve periyodik temaslar aracılığıyla, ihtiyaçlarını ve gelecek beklentilerini biliyor, birebir ihtiyaçlarına yönelik inovatif çözümlerimizi, rastlantısal değil, somut bilgiye dayalı hizmet ve ürünlerimizle sunuyoruz. Bu sayede, müşteri tabanımızı her yıl 1 milyon kişi artırıyoruz” diye konuştu.

Garanti’nin performansının uluslararası çevrelerden takdir gördüğünü belirten Özen, “Özel bankacılıktan, ödeme sistemlerine, nakit yönetiminden şubesiz bankacılık kanallarına kadar birçok alanda uluslararası otoritelerden ödüller aldık. World Finance tarafından ‘Türkiye’nin En İyi Banka Grubu’ seçildik. Daha da önemlisi, Euromoney dergisi Garanti’yi, “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Yönetilen Şirketi” ödülüne layık gördü. Bu başarının gerçek sahibi yetkin insan kaynağımız sayesinde, dünyadaki tek İK kalite standardı ‘Investors in People (IIP)’ tarafından dünya çapında 35 bin kurumdan sadece yüzde 0,36’sının hak kazandığı ‘Gümüş’ statüyle ödüllendirildik. 2010’da da tüm paydaşlarımızla kenetlenerek, sağlam adımlarla daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Sayfa Yükleniyor...