Gerekirse Moody's ve Fitch'ten açıklama isteriz

SPK Başkanı Akgiray, not arttırımlarında İMKB'deki olağandışı fiyat hareketlerine yönelik başlattıkları ön incelemeyle ilgili olarak "Gerekirse Moody's ve Fitch'ten açıklama isteriz" dedi.

Gerekirse Moody's ve Fitch'ten açıklama isteriz

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), İMKB'nin raporu üzerine not artırımlarında borsadaki fiyat hareketlerine ilişkin ön incelemesi sürüyor.

SPK Başkanı Vedat Akgiray, konuya ilişkin İstanbul'da katıldığı bir konferansta CNBC-e'ye özel açıklamalarda bulundu.

Akgiray, ön incelemenin sonucunda kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch'in fiyat hareketlerine etkisinin tespiti durumunda açıklama isteyeceklerini söyledi.

Akgiray, şu an için böyle bir bulguya rastlamadıklarını, ama rastlamaları durumunda problemi çözeceklerini belirtti.

Akgiray, "Bana intikal eden bir bulgu yok ama çıkarsa o zaman değerlendiririz. Çıkarsa o kuruluşların kendi iç problemi diye düşünürüz, süreci büyütmemek lazım. Ama problem varsa çözmek gerekir" dedi.

Ön incelemenin alıcı ve satıcıların tespiti aşamasında olduğunu belirterek, "Uzandığı yere uzanır. Şu anda bir şey yok. Bir şey çıkacak gibi görünmüyor ama bilinmez bu işler" diye konuştu.

Fitch'in 3 Aralık'taki not artırımı öncesi İMKB 3 günde yüzde 10.9, Moody's 8 Ocak'taki not arttırımı öncesi ise 4 günde yüzde 6.3 yükselmişti.

Konferansta gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Akgiray, forex piyasasıyla ilgili tebliğ değişikliğinin hazır olduğunu ancak piyasadaki izinsiz davranışlara ilişkin kanun maddesi değişikliği beklediklerini kaydetti. Akgiray "Balon oluşmadan bu piyasanın gazını almak lazım" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...