Gözler Obama'nın istihdam açıklamasında

ABD Başkanı Obama'nın istihdamın artırılması için şiddetle ihtiyaç duyulan ve 2 Kasım'daki Kongre seçimlerinde Demokratların beklenen oy kaybını sınırlaması amaçlanan bazı ekonomik girişimleri bu hafta açıklaması bekleniyor.

Gözler Obama'nın istihdam açıklamasında

ABD Başkanı Barack Obama'nın bu hafta yapacağı Milwaukee ile Cleveland gezilerinde ve Beyaz Saray'da düzenleyeceği basın toplantısında vereceği mesajın şöyle olması bekleniyor:

Demokrat yönetimin politikaları, kanamayı durdurarak ekonomide büyüme meydana getirmiştir. Hâlâ yapılması gerekenler olsa da Cumhuriyetçiler seçimi kazanırlarsa, ülkeye 70 yılın en kötü resesyonunu yaşatan görüşlerini tekrar gündeme getirebilirler.

ABD'de bugün kutlanan Emek Bayramı nedeniyle Obama'nın seçim kampanyasını gayri resmi olarak başlatacağı Milwaukee'de bugün bir konuşma yapması, Çarşamba günkü Cleveland gezisinde de daha kapsamlı açıklamalar yapması bekleniyor.

Obama'nın açıklamalarının istihdam sektörüne ilişkin teşvikler ve iş dünyasında vergi konularına odaklanması bekleniyor.

Çok sayıda siyaset uzmanı, Demokratların 2 Kasım seçimlerinde Temsilciler Meclisi'ndeki ve hatta Senato'da çoğunluğu kaybedebileceğini düşünüyor.

Sayfa Yükleniyor...