Groupama: Sigorta sektörü çift haneli büyür

Groupama Uluslararası Genel Müdürü Lemoux,, Türkiye'de sigortacılık sektörünün bu yıl çift haneli büyüme kaydedebileceğini söyledi.

Groupama Uluslararası Genel Müdürü Jean-François Lemoux, Türk sigorta sektörünün 2010'da yüzde 10 büyüyeceğini öngördü.

CNBC-e'ye konuşan Lemoux, halen Türkiye'deki sigorta şirketlerinin yarısının zararda olduğuna ve bu durumun kalıcı olamayacağına dikkat çekti.

Lemoux, "Bizim Türk ekonomisi ve sigorta sektörüne güvenimiz tam. 2010'da sektörde yüzde 10 civarı büyüme olacağı kanısındayız. 2002-2003'ten bu yana Türkiye'de büyüyen sigorta sektöründe teknik karlar, küresel krizin etkisiyle sert bir şekilde düştü. Türkiye'deki sigorta şirketlerinin %50'si zararda, ancak bu durum sürdürülebilir değil" dedi.

Lemoux, 2010'da Türk sigorta sektöründe birleşme ve satın almaların artmasını beklediklerini, ancak Groupama'nın bu yönde adım atmayacağını kaydetti.

Lemoux şunları söyledi: "Hayat sigortası dışındaki branşlarda mutlaka değişimler göreceğiz. Yeterince büyük olmayan oyuncular sektörden çekilecek. yabancı yatıırmcı bu hisselere talip olabilir. Ancak, biz bu yatırımcılardan biri olmayacağız. Türkiye bizim 3. büyük pazarımız. hayat sigortasında 2., hayat sigortası hariç branşta 5. oyuncuyuz. Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'ya kıyasla burada tüketicinin sigortaya ayırdığı bütçe daha sınırlı. Ancak, Türk ekonomisi büyüdükçe ve bizim sunduğumuz hizmet kalitesi yükseldikçe, Türkiye'de sigortaya bakış da değişecek."

Lemoux, Groupama ve Uluslararası İstanbul Film Festivali işbirliğiyle "Türk Klasikleri Yeniden" projesi kapsamında restore edilen "Selvi boylum al yazmalım" adlı filmin 32 yıl aradan sonra izleyiciyle buluşmasından duyduğu memnumiyeti dile getirdi:

"Fransa'da 20 yılı aşkın süredir yeni filmlerin çekilmesi ve eskilerin restore edilmesini finanse ediyoruz. 2008'den bu yana Türkiye'de restorasyonunu finanse ettiğimiz 3. film için buradayım. Türkiye ve Fransa arasındaki kültürel alışverişte aktif rol üstlenmek istiyoruz. Bu nedenle, Fransa'da düzenlenen ve 600 etkinlikte milyonları Türk kültürüyle buluşturan Türk Mevsimi'ne sponsor olduk. Mevsimin kapanışında Versailles sarayında Başbakan Erdoğan da aramızdaydı. Bu tip kültürel alışverişlere katkımız sürecek."

Sayfa Yükleniyor...