Grundig, Sony LCD üretecek

Arçelik’in iştiraki Grundig Elektronik, Sony markalı LCD televizyon üretimi için Sony Electronics’in iştiraki Sony United Kingdom Ltd. ile niyet mektubu imzaladı.

Arçelik’ten yapılan yazılı açıklamada Arçelik bayilerinde Sony ürünlerinin satılmasını kapsayan mevcut iş ortaklığının söz konusu işbirliğiyle Grundig’in Beylikdüzü tesislerinde Sony ürünlerinin üretimini de içerecek şekilde genişletildiği belirtildi.

Arçelik ile gidilen iş ortaklığının bu yeni aşamasının geleceğe yönelik önemli gelişmelerin habercisi olduğunu söyleyen Sony Eurasia Genel Müdürü Mohsen Noohi, “Sony Eurasia olarak Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Bu nedenle Türkiye’deki tüketici elektroniği pazarının gelişimini ve yerel işbirliği projelerini desteklemeye devam edeceğiz. Stratejik ortağımız Arçelik şirketi ile geliştirdiğimiz iş ortaklığı bizim için büyük önem taşıyor” dedi.

Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu da yaptığı açıklamada “Arçelik ve Sony Eurasia üretim platformları arasında başlatılan bu yakın işbirliği, hızla büyüyen tüketici elektroniği pazarının gelişimine katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

Sony Bravia LCD televizyonlarının 2 modelinin üretimini içeren işbirliği kapsamında Grundig tesislerinde üretilecek ilk Sony’nin 2009 başında satışa sunulması planlanıyor.

Sayfa Yükleniyor...