Gurria: Türk yetkililer orijinal ve zeki

Merkez Bankası'nın politikalarını yorumlayan OECD Genel Sekreteri Gurria, "Merkez Bankası yetkilileriyle tanışma fırsatı bulduk. Onların orijinal ve zeki olduklarını düşünüyoruz" dedi.

Gurria: Türk yetkililer orijinal ve zeki

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, CNBC-e'den Zeynep Erataman'ın sorularını yanıtladı.

Krize ilişkin değerlendirme yapan Gurria şunları söyledi: "Biz krizin bitmesini umut etmiştik ama kriz çok inatçı çıktı. İşsizlik konusunda yerelleşti. Avrupa borç krizi devam ediyor ancak ABD'den iyi haberler geldi. İyileşme kapasitesi de var. Japonya'da da yeniden yapılandırma programının sonuçlarını görüyoruz. Gelişen ekonomiler biraz daha yavaş ilerliyor ama kötü değil. Türkiye gibi ülkeler yüzde 7 civarında büyürken şimdi yüzde 3-4 büyüme göstermesi bekleniyor. Bu OECD'deki ortaklarına göre iyi bir durum."

Türkiye'nin büyüme ve istihdam konusunda çok iyi gittiğini kaydeden Gurria, "Cari açık açısından hala dikkatli olmak gerekiyor. Türkiye her şeyi doğru yapsa bile olası bir sorundan etkilenecek şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın politikalarını yorumlayan Gurria, "Merkez Bankası yetkilileriyle tanışma fırsatı bulduk. Onların orijinal ve zeki olduklarını düşünüyoruz" dedi.

Halen Yunanistan hakkında konuşulduğunu belirten Gurria, "İyi bir iş çıkarmadılar. Her şey politikalara bağlı. Biz Yunanlara alternatif olduğunu göstermeliyiz. Bence Euro'da kalmalılar, onlara yardım etmeliyiz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...