İki elektrik bölgesi için 1.2 milyar dolar kredi

Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat ortaklığı Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım Bölgeleri'nin devralınması için toplam 1.23 milyar dolarlık kredi sağladı.

Limak CEO'su Murat Dedeoğlu'nun Reuters'a verdiği bilgilere göre, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, TSKB ve Vakıfbank'ın oluşturduğu 5'li konsorsiyum krediyi sağladı. Kredi 2 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli olarak alındı.

İki bölge için de devralma sözleşmesinin yarın imzalanacağını belirten Dedeoğlu, "Bu devralma için yüzde 20'si peşin, geri kalan bölümün ise 4 eşit taksitte ödenmesi seçeneğini tercih ettik. Böylece yarın ilk taksit olan 240 milyon dolarlık bölümü ödeyeceğiz. Sonraki taksitler için de Libor + 2.5'lik faiz uygulanacak" dedi.

İhalenin düzenlendiği dönemde Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım bölgelerindeki elektrik tüketiminin toplam 13 milyar kWh'a ulaştığını ifade eden Dedeoğlu, "Uludağ için biz o tarihte 940 milyon dolarlık fiyat önerdik. Kolin İnşaat da Çamlıbel için 258.5 milyon dolar teklif etti. Dolayısıyla iki bölge için ortalamada kWh başına 91 dolarlık bir bedel ortaya çıkmış oldu" dedi.

İki bölge için toplamda devlete yapılacak ödemenin 1.2 milyar dolara yaklaştığını ifade eden Dedeoğlu, "Limak olarak bizim açımızdan en önemli konu elektrikte dikey entegrasyonu oluşturmaktı. Bu açıdan bu devirler son derece önemli. Elektrik üretim kapasitemiz de 2011 yılında iki kat artacak" dedi.

Sayfa Yükleniyor...