İlk sertifika Unilever'in

Hızlı Tüketim markalarıyla sektörün liderlerinden Unilever Türkiye; çevre dostu yeşil ofisi ile LEED - Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik sertifikası aldı.

İlk sertifika Unilever'in

Unilever Türkiye, çevre dostu yeşil ofisi ile LEED - Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik sertifikası aldı. ABD Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirilen kriterlerin oluşturduğu LEED, binaların çevreye olan etkisini tüm ayrıntılarıyla değerlendiriyor.
Tasarım sürecinde enerji ve su verimliliği, çalışanların sağlık ve mutluluğu gibi konular üzerinde yoğunlaşılan yeşil ofis, Unilever Türkiye'nin sürdürülebilirlik gündemi çerçevesinde hayata geçirildi.

Tasarrufu En Üst Seviyeye Çıkarıyor

Unilever Türkiye'nin yeni merkez binasının doğal kaynakların kullanımıyla tasarlandığını belirten Unilever Türkiye CEO'su ve Unilever Asya, Afrika, Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı İzzet Karaca, "Sürdürülebilir Kalkınma planımızın önemli parçalarından biri olan yeşil ofisimizle enerji ve su tasarrufunu en üst düzeye taşıdık. Çalışanlarımızın verimli bir iş gücüne ulaşmaları için tüm ayrıntılara sahip olan yeşil ofis, Unilever'in canlılık misyonuna uygun olarak tasarlandı. Çevre dostu yaklaşımlarımızı ve yeşil binamızı bu denli önemli bir sertifikayla belgelemekten mutluluk duyuyoruz," dedi.

Kağıtsız Bir Konsept Geliştirildi

Unilever Türkiye'nin yeşil ofisi, düşük enerji kullanımlı ekipmanlarla donatıldı, tasarım aşamasında yüksek izolasyon değerleri kullanıldı. Kağıtsız bir konsepte sahip ofiste, yıllık ortalama %30 oranında daha az elektrik harcanacak. Yeşil ofis projesi kapsamında verimli su armatürleri seçilmesi, çatıya düşen yağmur suyunun toplanıp yeniden değerlendirilmesi gibi su tasarrufu sağlayan uygulamalar sayesinde de standart bir ofise oranla %40 daha az su israfı olacak.

Gün Işığından Maksimum Ölçüde Yararlanılacak

Ofis içerisinde ısı ve ışık konforunu sensörler sayesinde sürekli kontrol altında tutacak olan Unilever Türkiye, yerleşim planını çalışanların dışarıyı görebileceği ve günışığından maksimum seviyede faydalanabileceği şekilde tasarladı.
Unilever Türkiye'ye LEED sertifikasını alma sürecinde Altensis firması danışmanlık hizmeti verdi.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...