IMF'de ilk kadın başkana doğru

Fransa Maliye Bakanı Lagarde IMF başkanlık yarışında lider durumda.

IMF'de ilk kadın başkana doğru

Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanlığı için adaylığı Avrupa'da desteğini artırırken, Meksika da kendi adayını ortaya koydu.

Meksika Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, gelişmekte olan piyasalarda tanınmış bir isim olan Merkez Bankası Başkanı Agustin Carstens'ı aday göstereceğini belirtti.

IMF, New York'ta ev hapsinde tutulan Dominique Strauss-Kahn'dan boşalan başkanlık görevi için seçimin, liyakate dayalı bir süreç ile yapılacağını duyurmuştu.

Kurulduğu 1945 yılından bu yana hep bir Avrupalı başkanlar tarafından yönetilen IMF'de, Lagarde'ın başkanlık yarışında lider durumda olduğu belirtiliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye danışmanlık da yapan Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant dün Lagarde'ın IMF için çok iyi bir başkan olacağını söyledi.

Gueant Europe 1 radyosundaki açıklamasında, "Bunun yanı sıra, pek çok ülke de kendisini destekliyor" dedi. Almanya ve İngiltere de yaptıkları açıklamalarla euro bölgesi borç krizinin yönetiminde de deneyimi bulunan Lagarde'ın arkasında yer alacaklarını belirtmişlerdi.

Avrupa'nın desteğini alan Lagarde'ın ABD'den de kabul görmesi bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...