İngiltere'de 54 yılın en büyük daralması

İngiltere ekonomisi ikinci çeyrekte önceki çeyreğe göre beklentilerin üzerinde yüzde 0.8 daraldı. Yıllık daralma yüzde 5.6 ile 1955'ten beri en yüksek düzeyde gerçekleşti.

İngiltere'de 54 yılın en büyük daralması

İngiltere'de ikinci çeyrek büyüme verileri beklenenden kötü geldi. İngiltere ekonomisi ikinci çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.8 daraldı. Beklenti ülke ekonomisinin yüzde 0.3 daralacağı yönündeydi.

Ülkede yıllık daralma oranı, tahminlerin 0.4 puan üzerinde, yüzde 5.6 düzeyinde gerçekleşti. Böylece İngiltere ekonomisinde yıllık bazda 1955'ten bu yana en büyük hızla daralmış oldu.

İngiltere'den gelen son büyüme verileri, iyileşmenin tahmin edilenden uzun sürebileceği ve İngiltere Merkez Bankası'nın ekonomiyi desteklemeye devam edeceği beklentisini güçlendirdi.

Öte yandan Euro Bölgesi imalat ve hizmet sektörlerinde Temmuz ayındaki aktiviteye ilişkin ilk tahminler, ekonominin durgunluktan çıkma yolunda ilerlediğine işaret etti.

Markit Euro Bölgesi Hizmet Endeksi Temmuz'da son dokuz ayın en yüksek düzeyi olan 45.6'ya yükseldi. 50'nin altında bir değerin daralma anlamına geldiği endeks, Haziran'da 44.7 düzeyindeydi ve Temmuz'da 45.1'e çıkması bekleniyordu.

Markit Euro Bölgesi İmalat Endeksi ise 11 ayın en yüksek düzeyi olan 46'ya yükseldi. Haziran'da 42.6 olan endeksin, Temmuz'da 43.5'e çıkması bekleniyordu.

Sayfa Yükleniyor...