İstanbul'da 400 taksinin ruhsatı askıya alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, taksilerde İ-Taksi yerine farklı bir yazılım kullanan yaklaşık 400 taksinin ruhsatını askıya aldı.

İstanbul'da 400 taksinin ruhsatı askıya alındı

Büyükşehir Belediyesi'ne taksilerle aynı noktaya gidilmesine rağmen farklı ücret ödendiğine dair şikayetler yapıldı.

YÜZDE 10 DAHA FAZLA

Denetimlerde İstanbul Havalimanı'nda hizmet veren yaklaşık 400 taksinin 'nin taksilerde kullandığı yazılımlardan farklı bir yazılım kullandığı ve ücretin yüzde 8 ile 10 arasında daha fazla alındığı ortaya çıktı.

Taksilerin ruhsatı askıya alındı.

"ŞU ANDA AKTİF HALDE ARABALAR ÇALIŞIYOR, BİR SIKINTI YOK"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyup Aksu, İstanbul Havaalanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ile konuştuğunu ve Can'ın kullandıkları Ntaksi aplikasyonunun İtaksi aplikasyonuna uyarlı olduğunu söylediğini aktardı.

İBB'nin ise Ntaksi aplikasyonunun İtaksi aplikasyonuna uyarlı olmadığını iddia ettiğini ifade eden Aksu, "Uyarlı değil dediği için, uyarlı olmadığı için ruhsatları askıya aldı. Biz konuyu çözdük. Bayram sonuna kadar esnafın mağdur olmaması için büyükşehir belediyesinden rica ettik, ruhsatları aktif hale getirdiler.

Şu anda aktif halde arabalar çalışıyor, bir sıkıntı yok. Pazartesi bir araya gelip değerlendireceğiz, gereğini yapacağız" dedi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...