Japon market zinciri Aeon Türkiye'ye geliyor

Japonya'nın en büyük perakende zincirleri arasında yer alan Aeon, alım için incelemelerde bulunmak üzere İzmir ve Mersin'e gelme kararı aldı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından Tokyo'da düzenlenen gıda sektörü heyet programı hızlı sonuç verdi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın liderlik ettiği görüşmeler sonrası Japonya'nın en büyük perakende zincirleri arasında yer alan Aeon, alım için incelemelerde bulunmak üzere İzmir ve Mersin'e gelme kararı aldı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) sekretaryası altında 3-7 Kasım 2010 tarihleri arasında Tokyo'da düzenlenen programda 17 firma, kurum ve tanıtım grubu, 60'a yakın Japon firmayla 177 ikili görüşmede bulundu. Görüşmeye Mitsubishi, SBS Foods ve Aeon gibi Japonya'nın en büyük gıda firmaları üst düzey yetkililerle katılım gösterdi.

Alınan bilgiye göre Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katı ldığı görüşmelerde Besler Makarna ve Selva Makarna, önemli miktarda bağlantı yaptı.

Programla ilgili açıklama yapan EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, programda firmaların eşleşmelerden memnun kaldığını, tüm firmaların bağlantı ya da ön bağlantı yapma fırsatına eriştiğini dile getirdi.

Japonya'nın çok sağlam bir pazar olmasına rağmen zor bir ülke olarak görüldüğünü, bu ülkeyle çalışmanın sabır gerektirdiğini ifade eden Türkmenoğlu, şöyle konuştu:

"Bazı sektörlerde geçmişte tanıtımla ilgili çalışmalar başlamıştı. Gıda sektörü için düzenlediğimiz programa yoğun ilgi oldu. İki ülke arasında Türk Yılı ve Japon Yılı gibi etkinliklerle başlayan karşılıklı tanıtım çabaları sonuç vermeye başladı. Türkiye ekonomisinin dinamik yapısı da firmaların dikkatini çekmiş görünüyor. Türkiye'nin Japonya'da çok olumlu bir imajı var, bunu iyi değ erlendirmek istiyoruz. Yapılan bağlantılar ve gösterilen ilgi, Japonya'nın Türkiye için giderek alternatif bir pazar haline geleceğini gösteriyor."

Türkmenoğlu, Japonya'nın en büyük gıda perakendecisi biri olan Aeon grubu üst düzey yöneticilerinin Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile bir görüşme yaptığını ve alım için incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelme kararı aldığını ifade etti.

Japonya'nın en büyük gıda perakende zinciri olan Aeon'un ülke genelinde 150 mağazası bulunuyor. Şirketin yıllık cirosu ise 59 milyon dolar ile bir çok ülkeyi geride bırakıyor.

Sayfa Yükleniyor...