Kiler satın alma fırsatlarını kolluyor

Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, Kiler Alışveriş'in 2011'de açacağı yaklaşık 45 yeni mağazayla ciroda yüzde 20 artış beklediğini, bunun yanı sıra inorganik büyüme fırsatlarını da değerlendireceklerini söyledi.

Kiler perakende grubunun yatırım hedeflerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, "Yılın ilk yarısında, Diyarbakır'da kurulan lojistik merkezi, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illeri ile daha önce mağazası olan illerde açılan ve açılacak 27 mağaza için 15 milyon lira yatırım yapacağız. 800 kişiye de istihdam sağlayacağız" dedi ve ekledi:

"2011'in tamamında ise 215 mağazaya ulaşma hedefimiz var...Mağazaların büyüklüklerine göre ciroya katkısı değişmekle birlikte, yeni mağazalarla yüzde 20 ciro artışı bekliyoruz."

Kiler Alışveriş 2010 sonuçlarını henüz açıklamadı, ancak şirket daha önce yaptığı açıklamalarda 2010 ciro hedefini 1.1 milyar lira olarak duyurmuştu.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Kiler Alışveriş 2010 yılını 170 mağaza ile tamamlamıştı. Sene başından beri açılan mağazalarla mevcut mağaza sayısı 182'ye ulaşan Kiler, bu sayıyı ilk yarı sonunda 197'ye, yılsonunda ise 215'e çıkarmayı planlıyor. Şirket, yeni mağazalarla birlikte ilk yarıda 800, 2011'in tamamında ise 1,200-1,500 yeni istihdam hedefliyor.

Organik büyümenin yanı sıra, Kiler'in inorganik büyüme stratejisi de izleyebileceğini belirten Kiler, "Türkiye'de gıda perakendesinin toplam büyüklüğü 160 milyar lira. Bunun sadece yüzde 46'sı modern formatta. Bu da inorganik büyüme fırsatları olduğunu gösteriyor. Büyüme stratejimiz her iki şekilde de olabilir. Hem organik, hem de inorganik büyüme planımız olacak" diye konuştu.

Kiler perakende grubu, 2005 yılından beri Canerler, Gülerler, Çatladı ve Karınca marketlerinin yanı sıra, Yimpaş'ın 15 mağazasını da satın alma yoluyla bünyesine katmıştı. Kiler geçen hafta da, Diyarbakır'da Akdağlar Market'e ait Şahmar adıyla faaliyet gösteren iki şubeyi satın aldığını açıklamıştı.

Ümit Kiler, Kiler Alışveriş'in halka arzından elde edilen kaynağın yeni yatırımlara aktarıldığını belirterek, "Halka arzdan gelen bütün kaynağın şirketin büyümesi ve yeni yatırımlar için harcayacağımızı açıklamıştık. Halka arzın ardından 2 ay gibi bir süre geçti. Söylediğimiz şekilde elde ettiğimiz kaynakla büyüme hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Hisselerinin yüzde 15'ini 6.10 liradan halka arz eden Kiler Alışveriş, arzdan toplam 123.2 milyon TL’lik gelir sağlamıştı.

Kiler Alışveriş Genel Müdürü Nihat Özdemir de, Kiler'in bu yılki büyüme stratejisi kapsamında yatırımların ağırlıklı olarak Doğu- Güney Doğu Anadolu, İç Ege ve Orta Karadeniz olmak üzere üç bölgeye yoğunlaşacağını söyledi. Toplantıda verilen bilgiye göre, Kiler 15 gün içinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 15 yeni mağazayı hayata geçirecek.

Sayfa Yükleniyor...