Koç'tan ilk çeyrekte 538 milyon TL kâr

Koç Holding'in net kârı ilk çeyrekte yüzde 10 düşüşle 538 milyon TL oldu.

Koç'tan ilk çeyrekte 538 milyon TL kâr

Avrupa ekonomilerindeki olumsuz trend ve global konjonktüre ilişkin belirsizlikler sürerken Koç Holding'in ana ortaklığa düşen net kârı yılın ilk çeyreğinde yaklaşık yüzde 10 düşüşle 538 milyon lira oldu.

Koç Holding faaliyetlerini ağırlıklı olarak enerji, otomotiv, dayanıklı tüketim ve finans alanında sürdürüyor.

İştirakleri arasında Tüpraş, Ford Otosan , Arçelik, Tofaş, ve Yapı Kredi Bankası gibi şirketler bulunan Koç Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, Koç Holding CEO'su Turgay Durak, "Temkinli risk ve bütçe yönetimi ile yılın kalan döneminde ekonomik faaliyetlerin hız kazanmasını bekliyoruz" dedi.

Şirketin gelir tablosuna göre faaliyet kârı yüzde 35.8 kayıpla 865.6 milyon liraya geriledi.

Koç Holding'in KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, satış gelirleri ise ilk çeyrekte yaklaşık yüzde 28 artışla 17.63 milyar lira olarak gerçekleşti.

Durak, "Avrupa ekonomilerinin durumu ve global konjonktüre ilişkin belirsizlikler son dönemde yüksek oranda artış kaydetti. Böyle bir dönemde Koç Topluluğu olarak kısa vadede risk yönetimine, tasarruf tedbirlerine ve verimlilik odaklı büyüme stratejilerine ağırlık veriyoruz" dedi.

Durak, 2008 yılından bu yana tüm Koç Topluluğu şirketlerinde güçlü bilanço yapılarını korumaya yönelik olarak borçluluk oranları, döviz pozisyonu ve cari oranlara ilişkin önemli tedbirler aldıklarını vurgulayan Turgay Durak, "Bugün bu tedbirlerin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha görüyoruz" dedi.

HEDEF DÜNYA ÇAPINDA GÜÇLÜ MARKALAR YARATMAK
Durak, bunun yanı sıra dünyada da Türkiye'nin adını ön plana çıkaracak büyüme stratejileri ve yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini vurgularken, “Amacımız sektörel ve coğrafi çeşitleme ile riskleri asgari düzeye indirerek dünya çapında güçlü şirketler ve markalar yaratmak. Bu hedefler doğrultusunda önemli adımlar atıyoruz" dedi.

Koç Topluluğu şirketlerinin 2012 yılında rekor bir bütçe ile toplam kombine 6.5 milyar TL yatırım hedeflediğini vurgulayan Turgay Durak, Tüpraş'ın Fuel-oil Dönüşüm Projesi için gerekli 2.1 milyar dolarlık finansmanın zorlu piyasa koşullarına karşın oldukça uzun vadede ve iyi koşullarla sağlandığını; Ford Otosan, Arçelik, Tofaş, Otokoç ve Yapı Kredi Bankası'nın da yatırımlarına yıl içerisinde devam edeceklerini belirtti.

Koç Topluluğu şirketlerinde istihdamı 2011'de yüzde 11 artırdıklarını hatırlatan Durak, ekonomide soğumaya karşın ilk çeyrekte yaklaşık 1,900 yeni istihdam sağladıklarını; 2012 yılında da toplam istihdamı 85,000 mertebesine yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...