MB: Faizler uzun süre düşük kalacak

Merkez Bankası, faiz oranlarının uzun bir süre düşük düzeylerde tutulması gerekeceğini belirtti.

MB: Faizler uzun süre düşük kalacak

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), 17 Aralık'ta gerçekleştirdiği ve faizi sabit tuttuğu toplantısına ilişkin özetleri yayınladı.

Özette şu ifadeler yer aldı: "Faiz oranlarının uzun bir süre düşük düzeylerde tutulması gerekecek. Kasım ayında yıllık enflasyondaki yükseliş büyük ölçüde geçici unsurları ve baz etkisini yansıtmakta, enflasyonun ana eğiliminde bir bozulmaya işaret etmemekte.

Aralık ayında yıllık enflasyonda belli bir artış gözlenecek, ancak temel enflasyon göstergeleri olumlu seyrini sürdürecek.

yavaş fakat istikrarlı bir toparlanma eğilimine girdi. Orta Vadeli Program'da yer alan hedefler hayata geçirilirse orta vadeli politika faizinin tek hanede kalması mümkün.

Sermaye girişlerinin hızlanması durumunda kısa vadede enflasyon üzerinde aşağı yönlü riskler artabilecek, böyle bir durumla karşılaşılması halinde politika faizlerinin geçici olarak daha düşük seviyelere çekilmesi söz konusu olabilecek.

Faiz indirimlerinin etkisi ve küresel risk algılamalarındaki iyileşmenin desteği ile kredi piyasasında olumlu gelişmeler gözleniyor."

Sayfa Yükleniyor...