Mehmet Şimşek: Merkez Bankası'nın bağımsızlığını önemsiyorum

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası'nın bağımsızlığını ve kredibilitesini önemsiyorum, para politikasının gidişatı üzerine yorum yapmayı doğru bulmuyorum" dedi.

Mehmet Şimşek: Merkez Bankası'nın bağımsızlığını önemsiyorum

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantıları'nın sonucuna ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Şimşek konuşmasında "Merkez Bankası'nın enflasyonu kalıcı düşük tek haneye çekerek kredibilite kazanması ve yatırımın önünü açması arzumuzdur. Prensip olarak TCMB'nin bağımsızlığını ve kredibilitesini önemsiyorum, para politikasının gidişatı üzerine yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Kalıcı fiyat istikrarının sağlanması enflasyonun yüzde 5 ve altına indirilmesiyle gerçekleşebilir" dedi.

Şimşek, geçen yil bütçeyi dengede kapattıklarını belirterek, bu yıl güvenlik durumunu dikkate alan bütçe hazırladıkları bilgisini verdi.

"TPIC konusunda AB ve ABD ile yakın diyalog içİndeyiz, Türkiye'nin bu anlaşma dışında hiçbir şekilde kalmaması lazım" diyen Şimşek, Kilis konusumnda da "Kilis için alınacak tedbirler için kaynak konusunda sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum" şeklinde konuştu.

Mehmet Şimşek, vize serbestisi kriterlerini Mayıs başında yerine getirmiş olacaklarını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...