Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan, TESK ve TOBB ziyareti

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, iş dünyasının temsilcileriyle görüştü. Gündemde, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı hedefi için yürütülecek çalışmalar vardı. Ağbal'ın ilk ziyaretleri, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) oldu.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan, TESK ve TOBB ziyareti

Türkiye Cumhuriyet (TCMB) Başkanı , son Raporu sunumunda bahsettiği fiyat istikrarına yönelik iletişim faaliyetleri kapsamında, dört yardımcısıyla birlikte iş dünyasının çatı örgütlerini ziyaret etmeye başladı.

İlk duraklar, geçtiğimiz günlerde ortak bir açıklamayla "Türkiye'nin önceliği enflasyonla mücadele olmalı" mesajı veren TESK ve TOBB oldu.

Ağbal ve yardımcıları, reel sektör ve esnafın temsilcilerine, "Para politikası ve fiyat istikrarı" başlıklı bir sunum yaptı.

"Fiyat istikrarında kararlıyız" diyen Ağbal, 2023'e kadar enflasyonu yüzde 5'e düşürme hedefini anlattı.

TCMB Başkanı Ağbal, fiyat istikrarını, "tüketim, yatırım ve tasarruf kararlarında dikkate alınmayacak ölçüde düşük enflasyon oranı" olarak tanımladı ve kalıcı fiyat istikrarının, sürdürülebilir büyüme, istihdam, adaletli gelir dağılımı ve toplumsal refah artışının ön koşulu olduğunu vurguladı.

Ağbal, "Enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde fiyat istikrarına odaklı para politikasını kararlılıkla uygulayacağız" dedi ve iş dünyasının bu konudaki öneri ve taleplerini de dinledi.

Başkan Naci Ağbal'a, tüketim sıklıkları dikkate alınarak ürün grubu bazlı enflasyon hesaplaması yapılabileceği belirtildi ve " enflasyonu ayrı hesaplansın" önerisi yapıldı.

Görüşmeler sonrasında Merkez Bankası, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada, ziyaretlerin amacı, "Enflasyon hedeflemesi çerçevesinde 2023 yılında yüzde 5 düzeyinde oluşacak fiyat istikrarı hedefine ilişkin bilgilendirme yapmak ve bu hedef etrafında toplumsal sahiplenme sağlamak" olarak belirtildi.

Merkez Bankası, fiyat istikrarı hedefini, #kalıcıfiyatistikrarı etiketiyle Twitter'a da taşıdı.

ARŞİV: MEYVE FİYATLARINDA REKOR ARTIŞ

Sayfa Yükleniyor...