Mobius: Çin uçmaya devam edecek

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Çin ekonomisinde yavaşlama olmayacağını, ülkenin büyüme yolunda ilerlediğini söyledi.

Mobius: Çin uçmaya devam edecek

Templeton Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Bölümü İcra Kurulu Başkanı Mark Mobius, Fed'in niceliksel genişlemelere devam edeceğini ileri sürdü.

CNBC'ye konuşan Mobius, ismine ne denirse densin gevşek para politikasının süreceğini söyledi.

Mobius şunları kaydetti: "Daha fazla niceliksel genişleme olacağına inanıyorum. Fed Başkanı Bernanke sürdürülebilir büyüme olana dek piyasalara likidite sağlamaya devam edeceklerini açıkça söyledi. Adına ne isterseniz deyin gevşek para politikası devam edecektir. Eğer iyileşmezse birçok parasal genişleme adımı görebiliriz. Para arzının sürmesini bekliyorum. Faizler düşük seyretmeye devam edecektir."

Çin'de bir yavaşlama beklemediğini ifade eden ünlü yatırımcı şunları söyledi: "Herkes 'Çin'de yumuşak iniş mi, sert iniş mi olacak' diye soruyor. Bence Çin'de bir iniş olmayacak. Çin uçuşunu sürdürmeye devam edecek; çünkü daha sonuna varmadıkları bir büyüme yolundalar. Daha yapılacak çok şey var. Birçok insan emlak balonundan bahsediyor. Çin'de konuta ihtiyacı olan insan sayısını düşünürseniz oluşan bir emlak balonu yok. Şimdi olması gereken şey ise Çin'deki konut fiyatlarını insanların satın alabileceği düzeye indirebilmek."

Mobius şu anda en çok Rusya'da yatırım yaptıklarını belirterek, "Ülke bazında değil şirket bazında değerlendirme yapıyoruz. Eğer şu an nelere yatırım yaptığımıza bakarsanız, en çok Rusya'da yatırım yapıyoruz. Bunun sebebi de fiyatların çok ucuz olması. Büyüme öngörüsü iyi. Emtia fiyatları yükselmeye devam ediyor" dedi.

Sayfa Yükleniyor...