Moda'ya 80 milyon Euroluk otel

Anadolu Yakası'nın ilk 5 yıldızlı oteli hizmete açıldı. 247 odası bulunan otelin konaklama fiyatları 150 Euro'dan başlıyor.

Moda'ya 80 milyon Euroluk otel

Taşyapı'nın 80 milyon dolarlık yatırımıyla hayata geçen, Anadolu Yakası'nın ''ilk'' 5 yıldızlı Hilton Worldwide markalı oteli, ''Doubletree by Hilton Istanbul-Moda'' hizmete açıldı.        

Türk turizmine 600 milyon Euroluk yatırım yapmayı hedeflediklerini söyleyen Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, ''80 milyon Euro yatırımla açtığımız bu otel yapmayı planladığımız otel zincirinin ilk halkası. Bunun dışında yurt içi ve yurt dışında toplam 6 otel yatırımımız daha olacak'' dedi.        

Bu otel yatırımın 2 yıl önce bitmesini arzu ettiklerini ancak bürokrasinin süreci uzattığını söyleyen Turanlı, içinde 300 kişi, çevresiyle bin kişinin ekmek yiyeceği bir müessesenin açılışının, bürokrasi nedeniyle 3-5 yıl sürebildiğine dikkati çekti.        

"TÜRKİYE'DE BU KADAR İŞSİZLİK VARKEN PROJELER ENGELLENİYOR"
İstanbul'un turizmden alması gereken payın yıllık 30 milyar dolar olması gerektiğine işaret eden Turanlı, şunları kaydetti:       

''Taşyapı'nın almış olduğu yatırım kararı 600 milyon Euro. İstihdam edeceği işçi sayısı ise 13 bin kişi. Arazilerin tamamını aldık ama maalesef ne hikmetse Türkiye'de bu kadar işsizlik varken projeler engelleniyor. İşsizliği çözmek benim elimde. Sadece turizm projesi 13 bin kişiye iş verecek. 600 milyon Euroluk yatırım hazır, bekliyor, start veremiyoruz, ruhsat alamadığımdan boynum bükük belediyelerin kapısında bekliyorum, ne zaman ruhsat alabilirsem o zaman devam edeceğim.
       
6 OTEL YATIRIMI DAHA YOLDA
6 otel yatırımı daha yapacağız. İki tanesi İstanbul Etiler'de. Bir tanesinin inşaatı devam ediyor, bir tanesi Seyrantepe'de önümüzdeki ay inşaatına başlayacağız. Hem otel hem ofis hem de residance olacak. Gayrettepe'nin inşaatı devam ediyor, katlı otopark ve otel yatırımı. Ruhsatı bekliyoruz. Ankara'da ve Diyarbakır'da otel projemiz var. 6 projenin toplamı 900 milyon Euro."

"PARTİM, ALIN TERİM"
Emrullah Turanlı, Haydarpaşa projesiyle ilgili olarak, "Bizim otelimiz Haydarpaşa'da değil, Harem yolu üzerinde, TIR parkı olan bir arazi. 700 odalı, proje geliştirdik ama 7 senedir uğraşıyorum. Kadıköy Belediyesinde başkan bile değil, bir bürokratın kasıtlı yaptığı bir olay. Ben Moskova'da turizm yatırım yapmaya çalışıyorum, Libya'da, Suriye'de yapacaktım, hadiseler oldu. Yatırım yapmak bir aşk, keyif, para kazanma anlamında değil. Sadece bu zulüm Taşyapı'ya yapılmıyor, diğer yatırımcı arkadaşlarıma da yapılıyor. Benim partim yok. Benim partim alın terim, ekmeğim'' diye konuştu.
      
DİYARBAKIR'A HILTON MARKALI OTEL
Diyarbakır projesiyle ilgili olarak da Turanlı, ''Bir arkadaşım Diyarbakır'da ihaleye girerek bir arazi alıyor. Aldığı arazinin teminatlarını yatıramadığı için benden yardım istedi. Biz de inceledik, Hilton Türkiye Müdürüne 'böyle bir araziyi alıp, üzerinde otel yapsak iş yapar mı?' diye sorduk. Onlar da bizi desteklediler. Bunun üzerine aldık, projeleri yapıyoruz. Toplam yatırım 100 milyon Euro civarında. İçinde AVM var, otel var. Engellemelerle karşı karşıya kalmazsak çok kısa zamanda yapıp bitireceğimize inanıyorum. Hilton bizi seviyor biz de Hilton'u seviyoruz. Benim gönlüm Hilton ile birlikte yürümek istiyor ama onların onayını almadan hepsini Hilton ile yapacağım demek abesle iştigal olur. Kesin alınmış bir karar yok'' dedi.         

"LİBYA'DA HADİSE OLDU, SABAHLARA KADAR GÖZÜM YAŞSIZ GEÇMEDİ"
İşadamlarını nesli tükenmiş kelaynak kuşuna benzeten Turanlı, legal iş yaptıklarını önlerine engel çıkmaması gerektiğini söyledi.        

Turanlı, ''Taşyapı sıfırdan 200 milyon dolarlık sermayeye, 7-8 milyar dolarlık iş hacmine gelmiş, geçmiş dönemlerde çok büyük zararlar etmiş, çok büyük yatırımlar yapmış. Bu artık kamu malı olmuş, bundan binlerce insan ekmek yiyor. Libya'da hadise oldu, sabahlara kadar gözüm yaşsız geçmedi. Tek düşüncem 230 milyon dolar para değil, 1.200 adam 400'ü Türk, 800'ü Rus, bunları ben sağ salim nasıl getiririm... Ama gel gelelim Türkiye'de bazı gruplar maalesef işadamının kıymetini bilmiyor, saygısızlık yapıyor'' diye konuştu.        
       
KONUTTA 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
5 ayrı sektörde yatırım yapmak için mücadele ettiklerini ifade eden Turanlı, konut alanında 1 milyar dolarlık yatırımları bulunduğunu belirtti.        

Turanlı, ''Enerji sektörüne girip çıktık. Ekonomik krizden dolayı Amerikalı ortağımızla olan anlaşmalar yürümedi. Ayrılıkta hisselerimizi satarken 2 sene enerji sektöründe yatırım yapmayacağız diye şart koşmuştuk. Geçen mart ayında doldu, bu sene sonuna kadar ve önümüzdeki yıl enerji sektöründe ciddi yatırımlar yapacağız'' diye konuştu.

Turanlı, enerji yatırımını Türkiye'nin dışında Suriye'de de düşündüklerini, ancak Suriye'de bugünkü ortamın yatırıma müsait olmadığını söyledi.        

ODA FİYATLARI 150 EURO'DAN BAŞLIYOR
Doubletree by Hilton İstanbul-Moda da 70 standart, 139 delux, 10 corner, 19 junior suit, 8 suit ve 1 kral dairesi olmak üzere 247 oda bulunuyor.  

Oda fiyatları 150 Euro ile 2 bin 500 Euro arasında değişiyor.


Sayfa Yükleniyor...