NBG, Finansbank hissesi halka arz edecek

Finansbank’ın en büyük hissedarı NBG, planladığı 2,8 milyar Euro'luk sermaye artırımının bir kısmını karşılamak üzere Finansbank hissesi halka arz edecek.

NBG, Finansbank hissesi halka arz edecek

Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece'in dün açıkladığı sermaye artırım planı kapsamında Türkiye'deki iştiraki Finansbank'ın mevcut sermayesini temsil eden bir kısım paylarının halka arzı düşünülüyor.

Finansbank'tan KAP'a yapılan açıklamada, planlanan arzın ardından NBG'nin Finansbank'ta en az yüzde 75 oranında çoğunluk hisseye sahip olmaya devam etmesinin planlandığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Halka arzın gerçekleştirilmesi ve zamanlaması gerekli yasal izinler ve uygun piyasa koşullarının gerçekleşmesine bağlı. Sermaye planının her iki kısmının da başarılı bir şekilde tamamlanması durumunda, NBG'nin ana sermaye yeterlilik oranının yaklaşık 380 baz puan artması beklenmektedir. NBG'nin önerdiği sermaye planı çerçevesinde 'tümünü yüklenim' yöntemiyle gerçekleştirilecek."

Finansbank'ın ana ortağı NBG ekonomik krize karşı koymak ve Türkiye ile Doğu Avrupa'da genişlemesini desteklemek için sermayesini 2.8 milyar Euro artıracak bir plan açıkladı. NBG, dün açıkladığı sermaye artırım planı kapsamında Finansbank'ta hisse satışı da öngörüyor.

Finansbank'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Banka'da NBG'nin yüzde 77.22, NBGI Holdings'in yüzde 7.9, IFC'nin yüzde 5, NBG Finance'in yüzde 9.68 payı bulunuyor. Diğer ortaklara ait payların oranı ise yüzde 0.20 seviyesinde. Reuters verilerine göre, Finansbank'ın piyasa değeri ise 6.2 milyar dolar seviyesine denk geliyor.

NBG Finansbank’ı 2006 yılında satın almıştı. İşadamı Hüsnü Özyeğin 2006 yılında Fiba Grubu’nun sahip olduğu Finansbank’ın yüzde 46 hissesi ve kurucu hisselerinin tamamını 2.8 milyar dolar karşılığında NBG'ye devretmişti. Fiba Holding’in Finansbank’ta kalan yüzde 9.68’lik hissesi de 2008’de NBG’ye 697.15 milyon dolara satılmıştı.

Sayfa Yükleniyor...