Nükleer enerji için kamu spotu

Türkiye'nin ilk nükleer santrali için artık yeni aşamaya geçiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Lideri Putin'in de katılacağı Mersin-Akkuyu'da yapılacak temel atma töreni öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın hazırladığı kamu spotunda, Türkiye'nin neden nükleer enerji istediği, nükleer enerji santrallerinin Türkiye için önemi anlatıldı. Kamu spotunda ünlü bilim insanları kamera karşısına geçti.

Nükleer enerji için kamu spotu

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar ve UNESCO ödüllü Prof. Dr. Bilge Demirköz’ün oynadığı kamu spotunun yönetmenliğini Mc Donald’s, Nissan ve Renault gibi markaların reklamlarını çeken Eric Will; görüntü yönetmenliğini ise Ray-Ban, Nivea gibi markalarla çalışan Joel Cartier gerçekleştirdi.

Prof Dr Aziz Sancar’ın çekimleri Kuzey Carolina’nın Raleigh kentinde (Dorton Arena ve James Hunt Kütüphanesi) gerçekleştirilirken, Prof Dr Melahat Bilge Demirköz’ün çekimleri Ankara’da TAEK’te ve İstanbul’da Beyazıt Kütüphanesi ile Cağaloğlu Lisesi’nde, diğer çekimler ise yine İstanbul’da çeşitli mekanlarda gerçekleştirildi.

İŞTE O VİDEO

Çekimleri toplam 4 günde tamamlanan kamu spotunun post prodüksiyonu 1,5 ay sürdü.

Son teknoloji prodüksiyon tekniklerinin kullanıldığı filmin yapımcılığını bir Türk şirketi üstlendi.

NÜKLEER ENERJİDE YENİ AŞAMA

Türkiye'nin ilk nükleer santrali için artık yeni aşamaya geçiliyor. Bugün, Mersin-Akkuyu'da yapılacak santralin inşaatı için temel atma töreni var. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Lideri Putin de yer alacak.

Sayfa Yükleniyor...