Önce daralıp sonra büyüyeceğiz

BM'nin 'Dünya Ekonomik Durumu ve Görünümü Raporu'nda, Türkiye'nin 2009'da 4.9 oranında daralması, 2010'da ise 2.2 oranında büyümesi öngörüldü.

Birleşmiş Milletler tarafından bugün açıklanan yıllık ekonomi raporunda Türkiye'nin 2010 yılında 2,2 oranında büyümesi öngörüldü.

BM'nin 2010 yılı 'Dünya Ekonomik Durumu ve Görünümü Raporu', dünya ekonomisinin gelecek yıl yüzde 2,4 büyümesini öngörürken Türkiye'nin de 2,2 oranında büyüyeceği tahmininde bulundu.

Raporda Türkiye'nin 2009 yılının sonunda ise yüzde 4,9 oranında daralmasının beklendiği bildirildi.

Türkiye, raporda yeralan ekonomik büyüme tablosunda 'Gelişmekte Olan Ekonomiler' kısmında 'Batı Asya' bölümünde İsrail ile birlikte yer aldı.

Gelişmekte Olan Ekonomiler Kısmında 'Afrika' bölgesinin gelecek yıl yüzde 4,3 oranında büyümesinin beklendiği belirtilirken, Afrika bölgesinde Nijerya (büyüme oranı yüzde 5) ve Güney Afrika (yüzde 3,1) ülkeleri örnek gösterildi.

'Doğu ve Güney Asya' bölgesinde 2010 yılının büyümesinin yüzde 6,4 olacağı belirtilirken, Çin'in yüzde 8,8 ve Hindistan'ın da 6,5 oranında büyümesi öngörüldü.

'Batı Asya' bölgesinin gelecek yılki büyümesinin yüzde 3,6 olacağı belirtilen raporda, bu bölgede Türkiye yüzde 2,2 büyüme ve İsrail yüzde 2 büyüme oranlarıyla yer aldı.

Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde ise büyümenin gelecek yıl 3,4 olmasının beklendiği, bölgede Brezilya'nın yüzde 4,5 ve Meksika'nın da yüzde 3 oranında büyümesinin öngörüldüğü belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...