OPEC fiyatı düşürmek için harekete geçiyor

OPEC üyeleri petrol fiyatlarını düşürmek için Nisan'a kadar üretimi artıracak.

OPEC fiyatı düşürmek için harekete geçiyor

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üyelerinin, yükselen petrol fiyatlarını yatıştırmak ve Batılı ülkelerin arz sıkıntısı doğacağı kaygılarını gidermek için Suudi Arabistan gibi, üretimlerini artırmaya karar verdikleri bildirildi.

Libya'nın ihracatını durduran isyan hareketlerinin bölgede yayılacağından duyulan korku nedeniyle, ABD ham petrolü dün varil başına 105 doların üzerinde kapandı.

Financial Times gazetesinin haberine göre Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya, gelecek haftalarda üretimlerini günde 300,000 varile kadar artıracaklar.

Gazetenin sektör yetkililerine dayanarak verdiği habere göre Nisan başında beklenen üretim artışı, Suudi Arabistan'ın daha önce yapacağı artışla birlikte Libya'nın kesilen ihracatının yarattığı açığı hemen tümüyle kapatabilecek.

Katar enerji bakanı dün yaptığı açıklamada, OPEC'in olağanüstü bir toplantı yapmasına gerek olup olmadığına karar vermek için petrol piyasasını değerlendirdiğini, ancak fiziki bir ham petrol darlığı görülmediğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...