Otel bir Çeşme sevdalısının oldu

İzmir'in Çeşme İlçesi'nin önemli turistik tesislerinden olan 1989 yılında kurulan Framissima Boyalık Beach Hotel'i,  turizm ve tekstil sektörlerindeki yatırımlarıyla tanınan Özkardeş Grubu satın aldı.

Otel bir Çeşme sevdalısının oldu

Özkardeş Grubu, Boyalık Mevkii'ndeki 210 odalı "Framissima Boyalık Beach Hotel" ile Ilıca merkezdeki 3 yıldızlı 50 odalı "Hotel Hora"yı satın aldı.

Framissima Boyalık Beach Hotel, 3 yıldır işletilmiyordu.

Otelin yeni sahiplerinden Oğuz Özkardeş, tapu işlemlerinin sürdüğünü, her iki tesisin de yaz sezonuna yetiştirileceğinizi söyledi.

Bölge turizmine büyük katkı sağlayacaklarını belirten Özkardeş, "Otellerin yıldız sayısının artırılması konusu renovasyon çalışmaları öncesinde kararlaştırılacak ama şimdiden 'Herşey Dahil' sisteminden uzak duracağımızı söyleyebilirim." dedi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel de satışa ilişkin şunları söyledi:

“Nail Özkardeş Çeşme sevdalısıdır, Çeşme'yle duygusal bağı çok güçlüdür. Yeni iki tesisi daha ilçemize kazandırmak için güzel işlere imza atacaktır. Öte yandan Boyalık Hotel'in turizm sektörü için oldukça uzun sayılacak üç yıllık bir aradan sonra tekrar hizmet vermeye başlayacak olması Çeşme adına sevindirici bir gelişme."

BOYALIK HOTEL'İN GEÇMİŞİ
İZMİR Sahilevleri Projesi'ni başlatan Özer Yapan tarafından ‘İzmir Turizm A.Ş.' adına 1989 yılında yaptırılan ve 2 yıl süreyle Boyalık Beach Hotel olarak Ömer Akyüz yönetiminde hizmet veren tesis, 1991 yılında Fransızların en büyük tur operatörü Fram Voyages'a kiralandı.

Birkaç yıl aradan sonra ise Fransızlar tarafından satın alındı.

Framissima Boyalık Beach Hotel adını alan tesis, büyük hissedarının 2006 yılında vefat etmesinden bir yıl sonra mirasçıları tarafından satışa çıkarıldı.




Sayfa Yükleniyor...