Özyeğin 'Fibabanka' ile yola devam edecek

Fiba Grubu, Türkiye'deki bankacılık faaliyetlerini artık Fibabanka ile sürdürecek.

Özyeğin 'Fibabanka' ile yola devam edecek

Millennium Bank'ı alarak Türk bankacılık sektörüne dönen Fiba'nın patronu Hüsnü Özyeğin bankanın yeni adını belirledi.

Avrupa'daki en büyük Türk bankası olarak nitelendirilen Fiba Grubu'na ait Credit Europe Bank'ın Türkiye halkası, Fibabanka A.Ş adıyla hizmet verecek.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin'in katılımıyla gerçekleştirilen ve Fibabanka'nın tanıtıldığı basın toplantısında verilen bilgiye göre, Fibabanka A.Ş, 13'ü İstanbul'da olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa ile Antalya'da toplam 20 şubesi ve 350 çalışanıyla bireysel ve KOBİ'lere ticari bankacılık hizmeti sunacak.

Aktif büyüklüğü Nisan 2011 itibarıyla 1,5 milyar lira olan bankanın kredileri de 1.2 milyar lira düzeyinde bulunuyor.

FARKLI FONLAR SUNMAK İSTİYORUZ
Fibabanka'nın kredilerde yüzde 25 büyümeyle kâra geçemeyeceğini, özel durumları olduğunu belirterek "Türkiye'de 20 şubeyi kâra geçirmeyi hedefliyoruz, bunun ardından yeni şube açmayı planlayacağız. Sermaye piyasasının içinde olmak istiyoruz, müşterilere farklı fonlar sunmak istiyoruz, bir portföy yönetim şirketiyle işbirliği yapmak için çalışmalarımız var" dedi.

TÜRKİYE'DE DE RUBLEYLE İŞ YAPIYORUZ
Yurtdışındaki faaliyetlere ilişkin bilgi veren Özyeğin şunları söyledi: "Yurtdışında gelişmeye devam ediyoruz, Rusya'da gelişmeye devam ediyoruz. Rusya'da bankacılık sektöründe Türkiye'den de daha hızlı büyüme bekliyoruz. Rusya'daki gücümüzden dolayı Türkiye'de de rubleyle iş yapmaya başladık. TL-ruble işlemlerinin artmasına katkıda bulunacağız."

Sayfa Yükleniyor...