Rajan: Türkiye tehlikeli sularda yol alıyor

Eski IMF Başekonomisti Raghuram Rajan'dan Türkiye'ye uyarı geldi. Rajan, kısa vadeli borçlardaki artışa işaret ederek Türkiye'nin tehlikeli sularda yol aldığını kaydetti.

Rajan: Türkiye tehlikeli sularda yol alıyor

Garanti Bankası'nın İstanbul'da düzenlediği Gelecek Zirvesi iki önemli konuğu ağırladı.

Eski IMF Başekonomisti Chicago Üniversitesi İşletme Enstitüsü Profesörü Raghuram Rajan, Türkiye'nin tehlikeli sularda yol aldığı uyarısında bulundu.

Rajan, "Canlanma olduğunda biraz temkinli olmak lazım. Enflasyon, cari açık, kredi artışına bakıyoruz. Dış dünya, Avrupa biraz yavaş davranıyor. ABD iyileşiyor ama hızlı değil. Türkiye biraz tehlikeli sularda yol alıyor. Türkiye'de özellikle kısa vadeli dış borçların artması kaygı kaynağı. O yüzden, belki alarm zillerini çalmaya gerek yok ama temkinli olmakta fayda var" dedi.

Oxford Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Programı Profesörü Timothy Ash ise, Türkiye'nin Avrupa'nın geleceği için belirleyici olacağını kaydetti.

Ash şunları söyledi: "Şuna inanıyorum; sadece Avrupa açısından bile olsa, gerçek bir liberal düzenin uluslararası bağlamda oluşması için Türkiye'nin AB'ye üye olması hayatidir. Çin, dünyanın geleceği için belirleyici olacaksa, Türkiye de Avrupa'nın geleceği için belirleyici olacak. Bölgesel oyuncu olması son derece önemli. Çünkü çoğunluğu Müslüman bir ülke olarak, Türkiye'nin geleceğe dönük açık bir AB üye olması, önem ve anlam taşıyacaktır."

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, yeni kapitalizmi tartışmaya açmanın vaktinin geldiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...