Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu, zam geldi mi? Başkan Balcı yeni fiyatı duyurdu (2023 Ramazan pidesi fiyatları)

Ramazan pidesi fiyatları, yaklaşan 2023 Ramazan ayı öncesinde vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Ramazan ayının gözdesi olan Ramazan pidesi, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. 23 Mart'ta ilk oruçlarını tutacak olan vatandaşlar ise Ramazan pidesinin ne kadar olduğunu sorguluyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2023 yılı pide fiyatlarını açıkladı. Peki, Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu, zam geldi mi?

Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu, zam geldi mi? Başkan Balcı yeni fiyatı duyurdu (2023 Ramazan pidesi fiyatları)

Ramazan pidesi fiyatlarıyla ilgili araştırmalar sürüyor. Bu yıl ilk oruçlarını tutmaya hazırlanan vatandaşlar, 2023 yılında Ramazan pidesinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarının ne kadar olduğuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, 2023 Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu?

2023 FİYATLARI NE KADAR?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2023 yılı pide fiyatlarını açıkladı.

Buna göre, 2023 yılında Türkiye genelinde 300 gramlık pide fiyatı 10 TL olacak.

Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu, zam geldi mi? Başkan Balcı yeni fiyatı duyurdu (2023 Ramazan pidesi fiyatları) - 1

"EKMEK FİYATI DEĞİŞMEYECEK"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarına ilişkin geçtiğimiz günlerde NTV yayınında açıklama yapmıştı. Fiyatların haftaya netleşeceğini belirten Balcı şunları söylemişti;

" geçen sene 6 liradan satılıyordu, ekmek 3 liraydı. Bu sene ekmek 5 lira, pide 10 lira olma ihtimali yüksek. Maliyet hesabını yaparak ilgili kurumlara müracaat yapılacak. İllere göre gramlarda farklılık arz edebilir. Ekmekle pide arasında azami yüzde 30 farkı meydana gelmiş oluyor. Geçen yıla göre azami yüzde 55 fark olur. Önümüzdeki hafta başında netleşmiş olur."

Balcı, ülke genelinde ekmek fiyatında ise değişiklik olmayacağını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...