Sabancı: 2009'un zor ayları geride kaldı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 'Kuvvetli sermayesi, sağlıklı bir finans kesimi olan Türkiye, 2009 yılının zor aylarını geride bıraktı'' dedi.

Sabancı: 2009'un zor ayları geride kaldı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ekonomiye ilişkin sorularını yanıtladı. Yeni açıklanan Orta Vadeli Programı nasıl değerlendirdiği ve Sabancı Grubu'nun Orta Vadeli Program ile makro hedeflerdeki değişikliklere göre yönünü tayin edip etmediğine ilişkin soruya verdiği yanıt da Sabancı, 2009 yılını zor bir yıl olacak diye planladıklarını kaydetti. Güler Sabancı, ''Zor bir yıl oldu. Kabul edelim ki veriler de onu gösteriyor. Her şeye göreceli olarak bakmak lazım'' dedi.

Kuvvetli sermayesi, sağlıklı bir finans kesimi olan Türkiye'nin 2009 yılının zor aylarını geride bıraktığını belirten Sabancı, ileriye dönük bakıldığında 3 yıllık programın (Orta Vadeli Program) açıklanmış olmasını çok müspet karşıladıklarını bildirdi.

İş dünyasının önünü görebilmesi için önemli bir çalışma yapıldığına ve 3 yıllık programın açıklandığına işaret eden Sabancı, ''Bunun alt detaylarını bekliyoruz. Bunun zaman içinde ayrıntılarının nasıl gerçekleşeceğini göreceğiz. Ama bunun önemli ayakları var. Mesela özelleştirme gibi. Görünüyor ki gerçekleşebilecek seviyede hedefler konmuş. Dolayısıyla bunu önemsiyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'de 2010 yılında büyümede hedefinin yüzde 3,5 olduğunu hatırlatan Sabancı, ''İnşallah bunu gerçekleştireceğimizi umuyorum'' dedi.

Yeni enerji özelleştirmeleriyle ilgilenip ilgilenmeyeceklerine ilişkin bir diğer soru üzerine Sabancı, enerji konusunu ana işleri olarak gördüklerini belirterek, ''Biliyorsunuz Sabancı Holdingin ana iş kolu olarak enerjiyi tespit ettik. Finans, enerji, perakende, çimento bunlar bizim ana iş kollarımız. Dolayısıyla bu iş kollarında Türkiye'de ne oluyorsa ilgiliyiz'' diye konuştu.

ARTIK ANKARA'DA CİDDİ BİR AĞIRLIĞIMIZ OLACAK
Holdingin 2010 yılı hedefleri konusunda da görüşlerini dile getiren Sabancı, Holding olarak her sene Eylül ayında Ankara'ya geldiklerini, bürokratlar, bakanlar ve ilgililerle görüştüklerini anlattı. Sabancı bundan yola çıkarak Ankara'dan bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Güler Sabancı, şunları kaydetti: ''İnşallah gelecek yılın daha iyi bir yıl olacağını umuyorum... Şimdi buradan aldıklarımızla Holding'in yeni planlarını hazırlayacağız. Beni bugün memnun eden bir şey, bugün Başkent Elektrik'e (Başkent Dağıtım A.Ş.) gittim. Bizim Sabancı Holding olarak Ankara'da sadece Sabancı Holdingimiz vardı. Orada çalışan arkadaşlarımız vardı. Bugün Başkent Elektrik'e gittim. Enerjisa Dağıtım diyoruz oraya. Yepyeni bir ekiple tanıştım. Artık Ankara'da ciddi bir ağırlığımız olacak, işimiz olacak.''

Sayfa Yükleniyor...