Seyrantepe Projesinde 5 Milyon TL'lik İndirim

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel Varyap-Uzunlar ortaklığının teklifini 179 milyon 661 bin lira olarak revize ettiğini açıkladı. Söz konusu ortaklık daha önce 184 milyon 61 bin lira teklif etmişti. Şirket böylece yaklaşık 5 milyon liralık daha indirim yapmış oldu.

Seyrantepe Projesinde 5 Milyon TL'lik İndirim

İhalesi beş kez iptal edilen Seyrantepe Spor Kompleksi bu kez yapılacak. TOKİ, dün yaptığı toplantıyla Seyrantepe ihalesini Varyap-Uzunlar ortaklığının aldığını açıkladı. TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş da, Seyrantepe Spor Kompleksi'nin bir yıl içerisinde tamamlanarak Türk spor camiasına teslim edileceğini söyledi. Kompleksin yapımıyla ilgili 365 gün sürecinin başladığını belirten Tıraş, yaklaşık 10 gün içinde de sözleşmenin imzalanacağını aktardı. Tıraş, "10 günden sonra da 365 gün içerisinde kendisini ispatlamış, TOKİ'ye daha önce iş yapmış, bizim ilk ve puanı yüksek müteahhitlerimizden Varyap işe 10 gün içinde başlayarak, 365 günde Türk spor camiasına bu spor tesisini teslim edecek. Teslim edeceğine de inanıyoruz" dedi.

Anahtar Teslimi Toki’ye 260 Milyon Lira’ya Mal Olacak

Bir marka olan TOKİ'nin bugüne kadar başlamış olduğu işlerin tamamını zamanında teslim ettiğini anlatan Tıraş, "TOKİ marka olmasını bu statta da gösterecek" diye konuştu.

Varyap ile birlikte ellerinden geldiğince hızlı bir şekilde bu stadı Türk spor camiasına teslim edeceklerini vurgulayan Tıraş, stadın bitirildikten sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne teslim edileceğini, müdürlüğün de söz konusu stadı 49 yıllığına Galatasaray spor camiasına kiralayacağını hatırlattı. Tıraş, "Önümüzdeki yıl en geç bu vakitlerde Galatasaray stadımızı, 52 bin kişilik kompleksimizi kullanmaya başlayacaktır" diye konuştu.

Tıraş, proje finansmanıyla ilgili soru üzerine ihale sözleşmesinin yaklaşık 180 milyon liraya imzalandığına işaret ederek, önceki yatırımla birlikte stadın anahtar teslimi TOKİ'ye 260 milyon liraya mal olacağını söyledi.

Kimsenin Endişelenmesin

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ise Varyap'ın 30 yıldan beri Türk inşaat sektöründe gayrimenkul yatırım ortaklıklarıyla, geliştirdiği projelerle ve işlerini zamanından önce teslim ederek bugünlere geldiğini söyledi.

Firmanın başarılarının sebebini, ‘işe gösterilen hassasiyet, güçlü ve güvenli kadrolarla zamanında işi teslim etmeye odaklanma' olarak açıklayan Varlıbaş, Seyrantepe Projesi'nin yapımında da aynı hassasiyetin gösterileceğini ifade etti. Varlıbaş, "Kimse merak etmesin, kimsenin endişesi olmasın. Biz aldığımız her işi her zaman en iyi şekilde yaparız. Seyrantepe Stadı zamanında hatta mümkün olursa zamanından da önce bitirilerek Türk inşaat, Türk spor camiasına teslim edilecek. Bizler de Türk inşaat sektörü olarak böyle bir stat yapmanın gururunu taşımış olacağız" dedi.

Süleyman Varlıbaş, stadyumun açılır-kapanır çatı mekanizmasının bulunup bulunmayacağına ilişkin bir soruya karşılık, ihale şartnamesinde düzenleme yapıldığını anımsatarak, stadyumun açılır-kapanır çatıya göre tasarlanacağını, ancak mekanizmayı yerleştirmeyeceklerini, bunun yapacakları işin kapsamında yer almadığını anlattı.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...