Sezonun ilk palamutları satışa çıktı

"Çoklu olta" diye tabir edilen çaparilerle avlanan sezonun ilk palamutları satışa sunuldu.

Sezonun ilk palamutları satışa çıktı

Denizlerde 1 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesi "çoklu olta" diye tabir edilen çaparilerle avlanan sezonun ilk palamutları tezgahlardaki yerini aldı.

Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, yaptığı açıklamada, dün itibarıyla çapari avcılığında yasağın kalktığını anımsattı. 

Denize açılan balıkçıların karaya avladıkları palamutla döndüklerini ifade eden Bayrak, büyük tekneler için de yasağın kalkmasıyla balık bolluğu yaşanacağını tahmin ettiklerini söyledi. 

Ali Bayrak, çapari ile avcılık yapan balıkçıların özellikle küçük ve ince balıkları avlamamaya özen gösterdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Balık bu sezon bol olacak mı olmayacak mı onu şimdiden söylemek zor. Büyük tekneler denize açıldığı zaman tablo netleşir. Çaparilere az miktarda da olsa palamut takılıyor. Onu görüyoruz. Zaten balıkçı arkadaşlarımız henüz yeni büyüdüğü için özellikle küçük ve ince balıkları avlamıyor. Ama genel itibarıyla iyi bir sezon geçeceğine dair gözlemlerimiz var. İnşallah her kesim için hayırlı ve bol kazançlı bir yıl olur." 

Sinop'ta çapari ile avlanan sezonun ilk palamutları, tanesi 8 ila 10 liradan satışa sunuldu.

Sayfa Yükleniyor...