Şimşek: IMF'ye 10 milyarlık tedbir sunduk

Maliye Bakanı Şimşek, IMF'ye 10 milyar liralık bir tedbir paketi sunulduğunu söyledi. "IMF olsa da olmasa da..." söylemini kullanan Şimşek, krizi küçümsemediklerini ifade etti.

Şimşek: IMF'ye 10 milyarlık tedbir sunduk

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.


Şimşek, muhalefetin, "aylardır oldu oluyor deniliyor ancak görünen o ki olmayacak" sözleriyle değerlendirdiği IMF süreci için "Önceki görevimden ayrılmadan önce IMF'ye milli gelirin yüzde birini kapsayan bir tedbir programı sundum" dedi.

1.1 trilyon liralık bu yılki milli gelir dikkate alındığında tedbir paketinin büyüklüğü 10.1 milyar liraya ulaşıyor.

Şimşek, paketin yapısal reformlar da içerdiğini belirtirken, sonucun ne olduğuna yönelik sorulara "Muhtemelen değerlendirmesi sürüyor ki bir adım atılmadı" yanıtı verdi. Şimşek, IMF anlaşması konusundaki detaylı açıklamanın başbakan yardımcısı ali babacan tarafından yapılabileceği mesajı verdi.

Şimşek, görüşme sürecinde anlaşmaya çok yaklaşıldığı izlenimleri edindiklerini belirterek, "Birkaç haftaya biter izlenimi ediniyorsunuz. Arkasından da böyle olmadığını görüyorsunuz" dedi.

IMF OLAMASA DA...
Maliye Bakanı, bir ay öncesine kadar, yapılan her görüşmenin ardından anlaşma yakın mesajı verilirken söylemine "IMF olmasa da..." ifadelerini de ekledi. Şimşek, Türkiye'nin IMF olsa da olmasa da kapsamlı bir programla tedbirler alması gerektiğini vurguladı.

KRİZİ KÜÇÜMSEMİYORUZ
"Köklü tedbirlere ihtiyacımız var" diyen Şimşek, "Krizi hiçbir şekilde küçümsemiyoruz" diye konuştu. Şimşek, krizin reel sektörü önemli ölçüde etkilediğini, daha da etkileyeceğini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...