Borsada teknik arıza giderildi

SON DAKİKA HABERİ: Borsa İstanbul, borsada teknik bir sorun nedeniyle ara verilen işlemler saat 14.00'ten itibaren yeniden başladı. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada herhangi bir siber saldırının söz konusu olmadığı belirtildi.

Borsada teknik arıza giderildi

Son dakika haberi! 

Borsa İstanbul, borsada teknik bir sorun nedeniyle ara verilen işlemler saat 14.00'dan itibaren yeniden başladı.

Arızanın meydana geldiği saate kadar yapılan işlemler geçerli olacak. 

Borsa İstanbul'da işlemlere veri yayını kaynaklı sorun nedeniyle saat 10.32'de ara verilmişti.

Borsa İstanbul'un açıklamasında  "Veri yayınının sağlıklı olarak yapılamamasından dolayı BISTECH üzerinde çalışan bütün piyasalarda işlemlere geçici olarak ara verilmiştir. Konu ile ilgili olarak daha sonra bilgilendirme yapılacaktır" denilmişti. Arızanın giderilmesiyle borsa yeniden işleme açıldı.

"SİBER SALDIRI YOK"

Borsa İstanbul'dan arızayla ilgili yapılan son açıklamada herhangi bir siber saldırının söz konusu olmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sorun BISTECH platformu içindeki bazı verilerin temsilci ekranı ve veri yayın kuruluşlarına aktarımında yaşanmış olup, herhangi bir siber saldırı söz konusu olmamıştır.

Sistem yönetiminde en önemli konunun risk yönetimi süreçleri ve her yeni teknik sorunun yeni bir tedbir protokolü ile sonuçlanması gerektiği pratiğidir. Böylelikle bugün yaşanılan problem kurumsal hafızada risk yönetim süreç ve protokollerinde yerini almıştır.

Küresel Borsacılık faaliyetlerinde sistem sürekliliği ‘uptime’ kavramı ile ifade edilmekte olup Borsamız bu ligde üst sıralarda yer almaktadır. Bugün yaşanılana benzer problemlerin küresel Borsalarda zaman zaman oluşabildiği değerlendirildiğinde ileriye dönük olarak gereken tedbirlerin alınmaya devam edileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sayfa Yükleniyor...